Detta är ett annonssamarbete

Förbered bilen inför sommaren

”Kia Godkänd är en fantastisk trygghet för våra kunder. Bilarna är begagnade men har genomgått en checklista på över 90 punkter och har nybilsgaranti kvar.” - Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.
”Kia Godkänd är en fantastisk trygghet för våra kunder. Bilarna är begagnade men har genomgått en checklista på över 90 punkter och har nybilsgaranti kvar.” - Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.

Sommaren är tiden för längre bilresor. Därmed är det hög tid att säkerställa att din bil är i fullgott skick och klarar trygga och bekväma bilfärder. – Det är viktigt med säkerheten när man planerar att köra mycket, säger Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.

Native 10 juni 2021 16:18
Detta är ett annonssamarbete.

Många drömmer om att packa bilen full och bege sig ut på sommarvägarna under semestern. Men är din bil förberedd för längre resor? Hos Aros Auto kan bilen få allt den behöver inför sommaräventyren. I den nästan 3000 kvadratmeter stora anläggningen på Gesällgatan 5 i Enköping finns ett serviceteam som är redo att kontrollera att hjulinställningen är rätt, däcken är bra, luftkonditioneringen är fullt fungerande och att bromsvätskan är i sin ordning. Plus mycket annat. Och bara för att det är en märkesverkstad behöver det inte betyda att det kostar mer än hos andra verkstäder.

– Låt oss en gång för alla döda myten om att det är dyrare att serva bilen på en märkesverkstad. Vi är proffs på Kia-bilar men inte dyrare än fristående verkstäder, säger Kenny Björk, servicerådgivare.

Hos märkesverkstäder ingår även mjukvaruuppdateringar i servicen som inte fristående verkstäder kommer åt. 

undefined
På Aros Auto i Enköping kan du sommarchecka din bil så att du tryggt och bekvämt kan ge dig ut på sommarvägarna under semestern.

Filip Hagerlind som är Kia-ansvarig på Aros Auto flikar in att med rätt underhåll av bilen kan man få sinnesro på vägarna.

– Vi erbjuder allt för ett tryggt bilägande inför, under och efter sommaren. Hos oss ska man känna sig trygg och välkommen. Alla kunder är VIP-kunder här, säger han ödmjukt.

Checklista inför semestern

När din bil fått uppleva hårda tider som en kall vinter kan det vara på sin plats med en genomgång av bilen inför sommaren. Allt för att undvika att behöva uppsöka en bilverkstad på semestern.

Kristoffer Larsson, servicerådgivare, berättar att om man inte har skiftat till sommarhjul behöver man göra det och samtidigt är det smart att passa på att kontrollera lufttrycket i däcken. Fel lufttryck kan nämligen påverka bilens köregenskaper, bränsleförbrukning och däckens livslängd. Dessutom bör man vara uppmärksam på om vindrutan har fått ett eller flera stenskott, vilket i sådant fall lätt går att laga bara det inte sitter i synfältet eller har börjat spricka. Torkarbladen kan också ha blivit slitna när bilen har körts i mycket salt och sträng kyla, då kan det vara dags att byta. Dessutom bör bromsvätskan kontrolleras eftersom den är kritisk för att bromsarna ska fungera.

– Under sommaren när det är riktigt varmt kan det även vara skönt med en fullt fungerande AC-anläggning. För att se att den fungerar kan man göra ett enkelt test genom att slå på fläkten för fullt och känna med handen om det kommer kyla. Annars är det läge att boka in din bil för en felsökning, berättar Kristoffer.

Det är med andra ord smart att tajma in en service i god tid innan semestern. Just bilens luftkonditionering är ett vanligt problem för kunderna som kommer till Aros Auto under sommarhalvåret.

– Klimatanläggningen är en sådan sak som typiskt ofta går sönder veckan innan semestern då det är världens tryck på verkstaden, säger Kristoffer.

Filip flikar in:

– Under sommaren är det många som kommer in och byter ut sin bil då de ledsnat på den gamla skorven med trasig luftkonditionering. 

undefined
”Kia Godkänd är en fantastisk trygghet för våra kunder. Bilarna är begagnade men har genomgått en checklista på över 90 punkter och har nybilsgaranti kvar.” - Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping.

Högsäsong för begagnade bilar 

Sommaren är i allmänhet högsäsong för Aros Auto, särskilt för begagnade bilar. Många vill byta bil inför semestern, dessutom har man i större utsträckning tid att åka runt och kika på bilar och ta tag i det där problemet med bilen som man tänkt på under året.

– Förra sommaren blev det extra mycket på grund av att många semestrade hemma. Istället för att lägga pengar på en utlandssemester valde man att byta bil, konstaterar Filip.

För kunder som efterfrågar en begagnad bil har Aros Auto något som heter Kia Godkänd. Det innebär att bilarna inte är äldre än fyra år, genomgått en extra noggrann genomgång för att vara i toppkvalitet samt att de har nybilsgaranti kvar.För att Kia Godkänd ska gälla måste bilarna som byts in ha full servicehistorik.

– Vi har en fördel som Kia-återförsäljare eftersom Kia har så lång nybilsgaranti jämförelse med andra biltillverkare. Kia Godkänd är en fantastisk trygghet för våra kunder, bilarna har genomgått en checklista på över 90 punkter, säger Thomas Löfgren.

Även om efterfrågan på begagnade bilar under sommaren historiskt sett är stor lockar privatleasing numer fler och fler. Istället för att investera i en bil med ett antal mil under huven, skaffar man en sprillans ny.

– Kias kampanjerbjudande för privatleasing är idag så bra att många väljer det. Och det finns faktiskt siffror på att privatleasing av en bil i tre år kan vara upp till 40procent billigare i ägandekostnad än att köpa en begagnad, avslutar Filip.

Så förbereder du bilen!

• Kontrollera vindrutan och torkarbladen 

• Kontrollera däcken och lufttrycket 

• Tvätta bilen både utvändigt och invändigt 

• Åtgärda eventuella skador på bilen 

• Se över luftkonditioneringen och bromsvätskan

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Enköpings-Posten.