Annonssamarbete med LF Uppsala

Lokalt initiativ: "Fler sammanhang där människor kan hitta sin plats"

Alla som vill är välkomna att ta del av det sammanhang och den gemenskap som erbjuds - Öppen Fotboll är gratis och ställer inget krav på medlemsskap i föreningen.
Alla som vill är välkomna att ta del av det sammanhang och den gemenskap som erbjuds - Öppen Fotboll är gratis och ställer inget krav på medlemsskap i föreningen.

Öppen Fotboll tog fart redan 2014 och nu, 10 år senare, är initiativet fortfarande i gång. Varje lov samlas barn och unga för att ta del av idrotten som öppnar dörrar för sammanhang, gemenskap och inkludering.

Native 14 januari 2024 23:03
Detta är ett annonssamarbete.

I Uppsala län finns många företag, organisationer och viktiga förebilder som samarbetar för att göra skillnad. Ett av dem är LF Uppsala, en medspelare som har en historia och ett engagemang som sträcker sig över 170 år tillbaka.

– Vi är del av ett kretslopp där alla delar påverkar varandra. Som lokalt och kundägt bolag vill vi ta ansvar och stötta sammanhang som gör att fler människor mår bra, säger Petter Eriksson, bankchef LF Uppsala.
– Vi vill att hela Uppsala län ska blomstra och genom att stötta initiativ skapar vi fler sammanhang där fler människor kan hitta sin plats, oavsett bakgrund och förutsättningar, fortsätter han.

undefined
"Målsättningen är att bygga gemenskap när vi, tillsammans med våra kunder, återinvesterar i samhället" säger Petter Eriksson, bankchef på LF Uppsala.

Våren 2014 var LF Uppsala med som en av de första att stötta initiativet Öppen Fotboll i Enköping, ett integrationsprojekt för att ge unga chansen att mötas i idrotten. ESK fotboll, under ledning av Torgny Carlsson med lång historia i fotbollsvärlden, både som spelare, ledare och ordförande i klubben, tog fram förslaget tillsammans med Enköpings hyresbostäder och kommunen.

– Det saknades aktiviteter i Enköping och vi såg att det fanns ett stort intresse för ungdomarna att mötas och spela fotboll. Till en början körde vi fredagsfotboll och det blev en fin mötesplats, berättar Torgny. 

undefined
Torgny Carlsson var med och startade initiativet redan 2014 för att fler ungdomar i Enköping skulle få möjlighet att mötas i idrotten.

Sambandet mellan idrott och integration är starkt och initiativet till Öppen Fotboll togs för att erbjuda ungdomar möjlighet att spela fotboll gratis och utan att behöva vara medlem i föreningen. Med mål som att öka samarbetet mellan lokala aktörer, skapa intresse för föreningslivet och få fler att fortsätta med fotbollen, tog det snabbt fart.

– Man märker att det är småsaker som gör skillnad, en extra vuxen som lyssnar och peppar. Jag minns en gång när vi köpte pizza efteråt och alla samlades tillsammans, det blir en speciell gemenskap, säger Torgny.
– Olika bakgrund och språkskillnad tappar betydelse när man möts i idrotten, fyller han i. 

undefined
Öppen Fotboll i Enköping firar 10 år under 2024.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Rezgar Sepheri, som bott i Enköping lika länge, tagit över ansvaret för Öppen Fotboll. 

– Jag flyttade hit från Västerås och min dotter började spela fotboll i ESK. Jag märkte snabbt att det behövs aktiviteter, det händer för lite i Enköping och ungdomarna längtar efter saker att göra, berättar Rezgar, som också sitter i ungdomsklubbens styrelse. Han fortsätter:
– Med Öppen Fotboll har jag lärt känna och byggt relationer med många av ungdomarna, idag är det så pass etablerat att många kommer tillbaka gång på gång. Förra påsken hade jag konceptet även på lovet och det blev populärt, så numera kör vi på alla lov också. 

undefined
"Barn och unga behöver förebilder att se upp till och fler trygga sammanhang att vara i", säger Rezgar Sepheri som är ansvarig för Öppen Fotboll.

Under jullovet kom över 130 deltagare och Rezgar styr till största del upp tillfällena själv. A-lagsspelarna är med och hjälper till ibland och de fungerar också som förebilder. Många av ungdomarna är duktiga och Öppen Fotboll väcker både hopp och drömmar. 

– Här finns en bra chans att göra något som är både viktigt och värdefullt. Vi behöver bli fler, det behövs support från andra i samhället och frivilliga som hjälper till, säger Rezgar. 
– Att höra barnen säga ”det här är det roligaste jag gjort”, då vet man att det är rätt. Det är känsloladdat, och vi skapar ett tryggt område att vara på, det behövs nu mer än någonsin, avslutar han. 

Lokala initiativ för sammanhållning och välmående har möjlighet att göra stor skillnad. LF Uppsala värnar om att stötta och uppmuntra det som leder till ett mer välmående Enköping. 

– Vi på LF Uppsala vill bidra till projekt som bjuder in fler och skapar mötesplatser för alla som bor här. Jag bor själv i Enköping och kan på nära håll se vilken skillnad samarbeten som dessa kan göra, säger Petter Eriksson. 

Läs mer om LF Uppsala

LF Uppsala kan ordna det mesta som har med din trygghet att göra. Inte bara skydd för din familj och dina ägodelar, och inte bara det som har med pengar att göra, utan både och. Allt samlat på ett ställe. Vår affär handlar om att skapa trygghet och förverkliga drömmar. Vi erbjuder bank, pension och försäkring och verkar i Uppsala län.

Du hittar mer information på LF Uppsala 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Enköpings-Posten.