Så såg siffrorna ut för Enköpings Maskinstation AB 2023

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Enköpings Maskinstation AB som nu är klar. Omsättningen i företaget är cirka elva miljoner kronor, en ökning med 13 procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Enköpings Maskinstation för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Enköpings Maskinstation för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-09-23 05:00

Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 1,1 miljoner kronor mot omkring 700 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med ungefär 400 000 kronor till ungefär 500 000 kronor.

Rörelsemarginal blev 4,6 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 9,3 procent.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. I sektorn för parti- och provisionshandel utom med motorfordon uppgår det motsvarande genomsnittet till 5,1 procent.

Enköpings Maskinstation AB: Snabbfakta

Enköpings Maskinstation grundades 2012, och bolagets huvudbransch är partihandel med kemiska produkter.

Vd är Kenneth Börje Karlsson (55).

Branschtoppen i översikt

Sett till omsättning är Enköpings Maskinstation störst i Enköpings kommun och det tredje största företaget inom sin specifika bransch i Uppsala län, som är partihandel med kemiska produkter.

Företaget är också det 184:e största i landet. Det finns fyra företag i samma bransch i Uppsala län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!