Travis Scott-konsert skapade jordbävningsrädsla

Nu vill ansvariga vid Colosseums arkeologiska park i Rom se ett stopp för konserter för att bevara de historiska monumenten, rapporterar <a href="https://www.nme.com/news/music/colosseum-director-campaigning-to-stop-concerts-at-circus-maximus-after-travis-scott-gig-3480918?utm_source=feedly&amp;utm_medium=rss&amp;utm_campaign=colosseum-director-campaigning-to-stop-concerts-at-circus-maximus-after-travis-scott-gig">NME</a>.

Rapparen Travis Scott fick hundratals av Roms medborgare att frukta en jordbävning. Arkivbild.

Rapparen Travis Scott fick hundratals av Roms medborgare att frukta en jordbävning. Arkivbild.

Foto: Paul R. Giunta/Invision/AP/TT

Musik2023-08-10 10:55

Alfonsina Russo, chef för parken, har krävt ett stopp för konserter på rännarbanan Circus Maximus efter Travis Scotts senaste "Utopia"-konsert.

Hundratals invånare i Rom hade hört av sig till brandkåren och varit oroliga för jordbävning då marken skakat så mycket i samband med Scotts spelning.

Alfonsina Russo uppmanar nu till ett stopp för alla konserter på Cirkus Maximus, dels av säkerhetsskäl men även för att bevara monumentet som byggdes redan i början av 500-talet f.Kr.

– De här mega-rockkonserterna utgör en risk, inklusive för Palatinen som ligger i närheten. Rockkonserter borde äga rum i arenor så att de inte utsätter allmänheten för fara, sade Russo.

Utöver oron för jordbävning blev 60 personer på konserten i behov av sjukvård efter att någon sprutat pepparsprej i publiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!