Omstridde sÄngaren: "Jag Àr missförstÄdd"

"Rich men north of Richmond" har blivit en osannolik hit över sommaren, med över 40 miljoner visningar pÄ <a href="https://www.youtube.com/watch?v=sqSA-SY5Hro">Youtube</a>. Nu menar sÄngaren att hans budskap feltolkats av politiska tyckare, rapporterar <a href="https://deadline.com/2023/08/rich-men-north-of-richmond-singer-gop-debate-1235528500/">Deadline.</a>

Musik2023-08-26 07:40

– Om ni lyssnar pĂ„ min andra musik Ă€r det uppenbart att jag försvarar fattiga, sade sĂ„ngaren.

Oliver Anthonys virala "Rich men north of Richmond" har kritiserats frÄn vÀnsterhÄll för ett förakt av fattiga, samtidigt som den slagit an en ton av kritik mot makten.

LÄten refererar till makthavare som reser till Jeffrey Epsteins ö men ger ocksÄ kÀngor till överviktiga bidragstagare.

Men enligt sÄngaren sjÀlv har hans lÄt blivit "missförstÄdd" av folk frÄn bÄde vÀnster och höger, inklusive de republikanska presidentkandidaterna som nÀmnde lÄten under en debatt pÄ onsdag den 23 augusti. DÀr anvÀndes lÄtens text för att kritisera demokraternas sittande president Joe Biden.

– Det var roligt att se presidentdebatten, eftersom jag skrev lĂ„ten om de hĂ€r mĂ€nniskorna, sade Anthony i en egenslĂ€ppt video.

Han menade ocksÄ att lÄten (som i skrivande stund ligger etta pÄ Billboards Hot 100-lista) Àr "mycket större Àn Joe Biden".

– Jag hatar hur lĂ„ten anvĂ€nds som ett vapen. Jag ser hur högern försöker karaktĂ€risera mig som en av dem, och jag ser vĂ€nstern försöka misskreditera mig för att hĂ€mnas. Den hĂ€r skiten mĂ„ste sluta, sade Anthony.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om