Henrik Nyblom om Bäst i test och humorshow med Betnér

Komikerna Henrik Nyblom och Magnus Betnér förlänger den gemensamma humorföreställningen "Puss & Kram" och i vår kommer de till Enköping. Den ständigt stigande humorstjärnan Henrik gör också entré i omåttligt populära Bäst i test.

Henrik Nyblom är komiker och artist. Han har tidigare stått bakom kameran i olika produktioner. Nu syns han frekvent på den svenska humorscenen.

Henrik Nyblom är komiker och artist. Han har tidigare stått bakom kameran i olika produktioner. Nu syns han frekvent på den svenska humorscenen.

Foto: Pressbild

Enköping2023-01-05 05:00

Komikern Henrik Nyblom kommer tillsammans med kompisen och kollegan Magnus Betnér till Enköping 4 maj, med humorföreställningen "Puss & Kram". Föreställningen hade premiär i höstas och turnén har förlängts till våren.

– Det känns så jävla gött, det är en jävla lyx att åka runt. Jag gillar ju Magnus så jäkla mycket också. Man tänker ju inte det, men han är världens snällaste och dessutom minst konflikträdda. Han är så olurig som person också, det finns ingen jäkla räv bakom örat på honom. Plus att han är en grym komiker, säger Henrik.

undefined
Komikerna Henrik Nyblom och Magnus Betnérs humorföreställning förlängs och blir till en vårturné 2023.

Trots deras olika standup-stilar, kompletterar de varandra bra på scenen.

– Magnus kör en riktig standup-stil, typ Lenny Bruce, och jag är mer åt något surrealistiskt håll, med en annan energi. Och hoppar runt. Jag skär verkligen ut mitt hjärta också, så om det går dåligt på ett gig blir jag nästan sängliggandes efter. Det är något fel med mig på det sättet. 

Med Magnus kan han prata om saker som tynger honom.

–Jag har varit inne i perioder med sökandet i mig själv och jag är väldigt upp och ned i humöret. Istället för att åka till terapeut så får mina kompisar höra på mitt prat. Jag försöker tänka att det som går åt helvete i livet kan vara roligt sen. Magnus kan också se det komiska i det mörka. 

Från att förut ha varit bakom kameran syns han numera framför den. Idag ses han frekvent på den svenska humorscenen. 

– Jag kom in i branschen efter att jag jobbat på produktionsbolag, som klippare och manusförfattare. Det är nog inte så många som vet det. Ju mer jag tackat nej till jobb bakom kameran, desto mer tid har jag fått framför den. 

undefined
Henrik Nyblom är komiker och artist. Han har tidigare stått bakom kameran i olika produktioner. Nu syns han frekvent på den svenska humorscenen.

När han fick förfrågan från teveprofilen David Sundin om att vara med i kommande säsong av populära teveprogrammet Bäst i test, blev han chockad.

– Det var helt sjukt när han ringde. Jag trodde att de behövde någon som skulle skriva manus eller skriva vinjetter. Och så tänkte jag: Shit, har de redan haft med alla så att de behöver leta bland bottenskrapet? Jag tänker aldrig på det där med att jag syns mer nu. Men så blir man påmind då och då. 

På inspelningen berättade folk för honom att det kommer finnas ett före och ett efter Bäst i test.

– Men jag hoppas bara på att kunna fortsätta göra det jag gillar. Stå på scen, spela musik och måla tavlor. Det låter så pretentiöst, men att få uttrycka mig. Bäst i test är en bonus eftersom fler kanske kollar in det jag gör.

Komikern och vännen Marcus Berggren som också varit med i programmet, hjälpte honom att förbereda sig.

– Man lärde sig lite eftersom och kunde vara lite galnare. Marcus tipsade mig om saker jag kunde tänka på. Jag fattade till exempel inte att man fick springa in i den där boden och plocka grejer. Jag kommer nog få en god man efter den här medverkan, kommer inte att få sköta min egna ekonomi och så vidare. 

undefined
Henrik Nyblom tillsammans med Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) vid invigningen av partiets valstuga på Soltorget i Stockholm.

Föreställningen i Enköping blir Henriks första gång i staden.

– Jag tänker att det är en trygg stad. Att de som bor där skiter lite i Stockholm, men att det ändå finns lite Stockholmskänsla. Det är goare att bo där, bättre än att vara i Stockholm. Att man kan uppleva Stockholm om man vill, men slipper allt piss med det. 

Henrik får reda på att J.P. Johansson från Enköping uppfann skiftnyckeln.

– Det är mitt favoritverktyg, säger han.

Henrik Nyblom

Ålder: 36

Gör: Komiker och artist 

Kommer ifrån: Skara

Aktuell med: Humorföreställningen "Puss & Kram" med komikern Magnus Betnér, deras gemensamma podcast med samma namn och Bäst i test.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!