Vårkonsert? Då blir det de klassiska styckena vi brukar på få höra, eller? Nej, inte riktigt, säger dirigenten Peter Melin.

Tillsammans med arrangören och pianisten Magnus Ludwigsson och hans dotter sångaren, violinisten och låtskrivaren Petra Wahlgren har Peter tagit fram ett konsertprogram med svenska poplåtar.

– Vi har spånat kring vad vi skulle ha med och har valt låtar av bland andra Laleh, Peter Lemarc, Robyn och Uno Svenningsson. Lars Winnerbäcks låt Granit & Morän är titeln på hela konserten i Vårfrukyrkan den 6 maj.

Artikelbild

| Konsert. Dirigenten Peter Melin och arrangören/pianisten Magnus Ludwigsson håller i trådarna i vårkonserten Granit & Morän.

Magnus Ludwigsson, bosatt i Fröslunda/Altuna, är en rikskänd arrangör och kapellmästare i projekt som till exempel Christmas Night med Magnus Carlsson och artister som Pernilla Andersson, Sonja Aldén, Shirley Clamp och Jessica Andersson. Magnus dotter Petra (som bor i Stockholm) är även hon en allsidig musiker och ska i höst samarbeta med Tomas Ledin i hans show ”Ledin – skarpt läge”på Circus i Stockholm.

– Jag och Enköpings Kammarkör har samarbetat med Magnus till exempel i Elvis- och Rickforskonserter och vi ser verkligen fram mot det här konceptet som är nytt och spännande för oss och som lärt oss mycket om vår svenska pop-skatt både musikaliskt och textmässigt.

Magnus Ludwigsson har med konserten på sin hemsidas ”skrytlista”: ”Har under våren jobbat med att arrangera svensk popmusik för Enköpings kammarkör som resulterar i konserten Granit och morän med Petra som solist och mig som pianist”.

Under ledning av dirigenten Peter Melin sätter Enköpings Kammarkör sin prägel på låtar som Under ytan (Uno Svenningssons låt), Gabriellas sång (text Py Bäckman, musik av Stefan Nilsson) och givetvis även Granit & Morän (av Lars Winnerbäck). Det betyder att det blir en både annorlunda och poppig konsert i vårens tid.