Påminnelsen om högtiden fick det att vattnas i munnen. Det finns oändliga möjligheter att variera potatis.
Fast, kalla mig gärna traditionalist eller bakåtsträvare, men till en del rätter passar den enkla kokta potatisen allra bäst. På smörgåsbordet, som till sill i alla dess former, är det definitivt kokt och inget annat som gäller.
Vill man lyxa till den kokta potatisen lite, utan någon större ansträngning, gör pressad potatis succé till den stekta torskryggen.
Den lena upplevelsen av potatismos ger en näst intill erotisk känsla.
Riven potatis ger delikata rätter som rösti, hash browns och rårakor.
Stekt är inte alls dumt. Råstekt är gudomligt i biff rydberg.
Ugnen ger ytterligare en dimension till potatisrätterna. Som sagt är variationsmöjligheterna oändliga.
Av alla potatisrätter som jag provar finns det en personlig favorit: Hasselbackspotatisen. Helt genial.