EP satsar – fler reportrar och ännu mer lokalt innehåll

Enköpings-Posten har sedan 1880 varit det mediaföretag som odiskutabelt bevakat Enköping bäst. Men något som är bra kan alltid bli bättre. Så tänker vi. Och satsar på fler reportrar och mer lokalt innehåll.

Håkan Wikström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten, som nu gör en redaktionell satsning och anställer fler reportrar.

Håkan Wikström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten, som nu gör en redaktionell satsning och anställer fler reportrar.

Foto: Andreas Segersköld

Krönika2022-11-07 05:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För att ge perspektiv. Enköpings-Posten har nyhetsrapporterat om alltifrån JP Johanssons märkvärdiga uppfinning skiftnyckeln till Snap-ons uppköp av Bahco verktyg och nedläggningen av tillverkningen i Enköping. Stadshotellet stod visserligen klart 1879, året innan vi grundades, men vi har rapporterat om den eländiga historien som ledde fram till rivning och dagens absurda grop. 
Och jag lovar att vi kommer att rapportera till det står en ny byggnad i gropen igen. 

EP har – naturligtvis – förändrats en del under de åren. Hjärtat av verksamheten har dock alltid bestått av modiga, drivna och nyfikna journalister. Nu är det en sanning mer än någonsin.

Vi på Enköpings-Posten har en "USP" (unique selling point) i kampen om er läsares uppmärksamhet – bland annat i konkurrens med riksmedia och globala streamingjättar. 

"USP":en och själva hjärtat, kärnverksamheten, är att vi brinner och lever för att hålla Enköpingsborna uppdaterade om vad som händer i stan, dygnet runt och året runt. 

Vare sig det handlar om en brand, politiker som misshushåller med skattemedel, näringslivets fram- och motgångar, stans kulturutövare som lever för konsten eller lokala idrottshjältar som drivs av drömmen att nå idrottens finrum. 

Det finns ingen annan aktör som gör det så bra som EP. 

Och nu ska vi göra det ännu bättre. 

Enköpings-Posten anställer fler reportrar i Enköping, vi stärker "hjärtat" i verksamheten, får möjlighet att göra mer journalistiskt innehåll på plats i Enköping, och det kommer att synas i alla våra kanaler. 

Vi stärker också vår nyhetsdesk på systertidningen Upsala Nya Tidning med fler reportertjänster som kommer att serva Enköpings-Postens läsare med nyheter om Enköping tider på dygnet när EP inte är bemannat. 

Andelen journalistik om och från Enköping kommer att öka i vår papperstidning, men framför allt online och vi vågar lova att bli snabbare, angelägnare och mer underhållande på eposten.se.

Några exempel har vi redan smyglanserat. Under hösten testade vi att sända den lokala fotbollens upplösning. Fotbollssändningar som lockade tusentals tittare. 

I helgen tog vi nästa steg. EP har kommit överens med EHF om en handbollssatsning. Handbollen är en unikt bra tv-sport, och jag lovar många och rafflande sändningar till er prenumeranter.

Från och med idag är det inte bara seriesidan som är förändrad i tidningen. Också ansvarig utgivarskapet är tillbaka på Enköpings-Posten i Enköping.

Sedan Enköpings-Posten köptes av Mediehuset UNT 2017 så har Upsala Nya Tidnings vd Kalle Sandhammar också varit ansvarig utgivare för Enköpings-Posten. Kalle har gjort ett formidabelt jobb, men idag tar jag över det ansvaret. 

En enorm ära, och jag lovar att stå för ett modigt, utmanande men också ansvarsfullt utgivarskap.

TILL SIST: Jag är inte objektiv i frågan, men anser att Roger Pettersson är Sveriges vassaste och bästa nyhetskrönikör – alla kategorier. På mindre än två månader har två olika partier från kommunstyret gått till personangrepp mot vår krönikör eftersom man förmodligen saknar all annan substans i sin kritik. Det är från partier som säger sig värna om tryckfrihet och yttrandefrihet i andra sammanhang. 

Roger skriver inte för att bli vän med politiker. 

Roger skriver för er läsare, och det kommer han att fortsätta att göra på eposten.se och i Enköpings-Posten.

Håkan Wikström, chefredaktör
Håkan Wikström, chefredaktör