Varför avskeda budbäraren?

Vad har vår kommundirektör och ordförande för kommunstyrelsen för ansvar i budgetarbetet, undrar insändarskribenten efter att chefen för vård- och omsorgsförvaltningen fått lämna sitt jobb.

Varför avskedas budbäraren? Var är det politiska ansvaret för vårdkrisen, bland annat hos kommunalrådet Peter Book (M), undrar insändarskribenten.

Varför avskedas budbäraren? Var är det politiska ansvaret för vårdkrisen, bland annat hos kommunalrådet Peter Book (M), undrar insändarskribenten.

Foto: Anette Östlund

Kommunpolitik2024-03-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har gjort förslag till egna budgetar i olika bolag och sedan fått dessa godkända högre upp i organisationen. Eftersom jag då vet vad budgeten innehåller så har jag också haft möjlighet att följa upp budgeten. 

Vi medborgare har nog inte fått veta hela sanningen om vård- och omsorgs budgetar i Enköpings kommun. Om nu inte nämnden för vård- och omsorg anser att budgeten går att hålla så ska de ställa sina platser till förfogande om de inte får mera pengar.

Det är kanske dags att kolla upp vilka andra uppdrag Bitte Myrsell har utanför sitt uppdrag som ordförande i nämnden för vård- och omsorg. Vad har vår kommundirektör och ordförande för kommunstyrelsen för ansvar i budgetarbetet?

Jag, samhällsmedborgare i Enköpings kommun, kräver att kommunledningen lägger alla papper på bordet när det gäller budgetarbetet inom kommunen och då i synnerhet vård- och omsorgsförvaltningen.