Vi kommer informera om boendet

Det blir ett informationsmöte om boendet på Regalskeppsvägen, skriver Lotta Tronêt och Rebecca Frylmark-Berg.

Det blir ett informationsmöte om boendet på Regalskeppsvägen, skriver Lotta Tronêt och Rebecca Frylmark-Berg.

Foto: Maria Hedenlund/Arkiv

Insändare2019-10-02 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar insändare från Janne Vuolle 27/9

Tack Janne Vuolle för din insändare om boendet på Regalskeppsvägen i Bredsand. Vi jobbar hela tiden för att bli bättre på att informera. 

Kort bakgrund: Fastigheten blev klar 2018 och Attendos tanke med Regalskeppsvägen var deras koncept Attendohem, ett trygghetsboende som erbjuder hemtjänst med lite extra, som lagad mat och aktiviteter. 

Våren 2019 kontaktade Attendo Enköpings kommun för en diskussion om att ta över hyreskontraktet för fastigheten. Under sommaren blev det klart att Enköpings kommun tar över hyresavtalet från och med första september. Enköpings kommun kommer driva det som ett omvårdnadsboende. 

Under sensommaren och hösten har vi fört en dialog med varandra inför att det blir två utförare i samma hus. Dialogen grundar sig på ett gemensamt fokus på att göra det bästa för dels de som i dag bor i fastigheten och har Attendo som hemtjänstutförare och dels för de som kommer att flytta in och då kommer att ha kommunen som utför insatser. 

Det här sker härnäst: 

Huset i Bredsand har idag flera tomma platser. Som ett led i kommunens arbete med att minska kostnaderna kommer personer som idag bor på Malin och Rosengården flytta in på Regalskeppsvägen. Precis som du föreslår. 

Vi ska ha ett gemensamt informationsmöte den 3 oktober då ansvariga chefer på Enköpings kommun och Attendo närvarar. Då får de boende och du och andra anhöriga möjlighet att ställa frågor. 

Vi ska ha ett uppföljningsmöte innan jul. 

Kan du inte komma på informationsmötet är du och alla andra välkomna att kontakta oss direkt för frågor.

Enköpings kommun och Attendo jobbar tillsammans för att få till bästa tänkbara lösningar för alla som bor och som ska bo på Regalskeppsvägen.