Kommunhuset bör ligga centralt

Kommunhuset borde ligga på Stattomten, skriver Ann-Katrin Strömbäck.

Kommunhuset borde ligga på Stattomten, skriver Ann-Katrin Strömbäck.

Foto: Lotta Lille/Arkiv

Insändare2021-10-27 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Sveriges närmaste stad bör kommunhuset ligga närmare invånarna! Kommunhus i ”gropen” för att öka tillgängligheten för invånarna.
Inget nytt hotell! Det finns redan ett fint hotell och det är tillräckligt i vår lilla stad. Vad är det som ska locka besökare att sova över i Enköping? Inte mycket, förutom parker och Idéträdgårdarna och det är sommartid!

Paushuset ska rivas, äntligen ett nytt hus på gång men som jag ser det så behövs det så många fler åtgärder för att ens kunna tänka tanken på att kunna bli Årets Stadskärna 2025. Tomma affärslokaler! Och dom är flertalet som stått tomma länge, så skyll inte på pandemin. Ytterligare två tomma affärslokaler då Lekia samt Inredningsbutiken lämnar centrum.
Men vi kan äta, bli snygga i håret, se bra och köpa bostad, för matställen, frisörer, optiker och mäklare har vi gott om.

Har kommunledningen en egen ”skattkista” att hämta pengar ifrån? 
Såld mark! Kommunen skänkte bort mark till ett företag för endast 25 kronor kvadratmetern, priset var långt under dåtidens marknadspris som då var cirka 150 kronor per kvadratmeter!
Pepparrotsbadet! Det har kostat 41 miljoner mer än det var beräknat, 41 miljoner.
Gamla Enköpingstvätten ska saneras för cirka 66 miljoner, hoppas att staten kan stå för den utgiften.