Hur är det möjligt att man kan missa ny upphandling och då bestämma att maten skall tas från Västerås till patienterna? Det med en merkostnad i och med att ugnar och kylskåp måste installeras på varje avdelning bara för att kall mat skall tas från Västerås och det bara för några månader. Fler personal behövs eftersom avdelningarna får sköta värmning och disk själva.
Har man övervägt att låta de som levererar maten erbjudas vara kvar tills ny upphandling är klar, även om de höjer priserna. Tror ändå det blir billigare i slutänden.
Alternativt är att storkök som finns i Enköping skulle kunna tillfälligt leverera i kantiner.
Patienterna är mycket nöjda med den mat som tillagas idag. När det tidigare levererades från Västerås var många patienter väldigt missnöjda.
Dyrt och merjobb med patientmaten
Den missade upphandlingen fördyrar maten på lasarettet, skriver signaturen Cilla.
Foto: Tomas Oneborg/TT
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.