Veckan som gick

Var kommer vattnet från?

Var kommer vattnet från?

Foto: Lotta Lille

Kultur och Nöje2019-10-24 17:13

1 I ESS hamn pågår upptagningen av båtarna för fullt. När båtarna väl står på land är det dags spola dem med högtryckstvätten. Vattnet tas inte från det kommunala nätet längre. Varifrån kommer det? 

1) Enköpingsån 

X) Vattendunkar 

2) Västerås 

2 Kraftnäten i Sverige behöver förstärkas. Vid en kris skulle Enköpings elbehov klaras av Ena Energi. Men då krävs det något som ger tillgång till det lokala elnätet. Vad? 

1) Tryckmätare 

X) Transformator 

2) Sifferkod 

3 Kromsta Lantgård hade sin traditionella höstmarknad förra helgen. En av besökarna var Helena Andersson som köpte en lagom stor pumpa av Bo Emanuelsson, Lindsunda. Vid vilken högtid är det mest åtgång på pumpor? 

1) Julafton 

X) Nyårsafton 

2) Halloween 

4 Företaget Tellusbarn vill öppna en förskola i Bahco-området. Enligt ansökan till Enköpings kommun är startdatum beräknat till 1 oktober 2020 och förskolan är planerad för 150 barn. Namnet på förskolan? 

1) Filuren 

X) Filosofen 

2) Fridhem 

5 Daniel Gustafsson växte upp i Enköping och bor numera i Stockholm. Men det var här i Enköping han började skriva. Nu är han nominerad till Augustpriset med sin debutroman. Vad heter den? 

1) Stadslivet

X) Storstadsliv 

2) Odenplan 

6 Debatten hårdnar om den kommunala skatten i Håbo 2020. Charlotta Bjälkebring Carlsson har tillsammans med sitt parti lagt fram ett förslag om en höjning på tio öre. Vilket parti är hon förstanamn för? 

1) Centern 

X) Socialdemokraterna 

2) Vänsterpartiet 

7 Dag Lundberg är polis och tekniker. Han åker framförallt ut och gör brottsplatsundersökningar när det har varit inbrott någonstans. Han har varit polis sedan 1990. Hur länge han jobbat i Enköping? 

1) 10 år 

X) 15 år 

2) 25 år 

8  Igår och idag pågår Livsstilsmässan i Enköping. Mässarrangören Ann-Christin Widinghoff berättar att det är en mässa för alla åldrar men att målgruppen främst är människor över 50. Var hålls mässan? 

1) Idrottshuset 

X) Paushuset 

2) Enköpings Ridklubb 

9 Sanna Ulla och hans fyra medarbetare har startat en ny restaurang i Enköping i den gamla Fannakiosken. Rätterna och smakupplevelserna är lite annorlunda gentemot det vanliga utbudet i stan. Från vilket land kommer de? 

1) Iran 

X) Bangladesh 

2) Vietnam 

10 Håbo kommun och centralorten Bålsta har fått tillökning i form av en ny stor affärskedja. Butiken blir företagets 174:e. I tisdags öppnade den 173:e i Kungsbacka. Vilken butikskedja är det? 

1) Elgiganten 

X) Byggmax 

2) Clas Olsson 

Rätt rad: 

1X2, X22X, XX1

Sanna Ulla och hans medarbetare ska ge Enköpingsborna nya smakupplevelser.
Sanna Ulla och hans medarbetare ska ge Enköpingsborna nya smakupplevelser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!