Mötet den 24 oktober i Wallinska gården, inleddes av Mats O Karlsson som tidigare varit landstingsråd i Uppsala län under många år. Han berättade om sjukvården förr och nu i Enköping och i Sverige. Han började med hur det var på medeltiden långt innan det överhuvudtaget fanns några läkare. Kyrkan stod för mycket av ”vården” som bestod av många böner och kyrkobesök. Någon riktig behandling av sjukdomar fanns inte annat än till exempel örtblandningar och åderlåtning.
Först under 1800-talet byggdes den första sjukstugan i Enköping. Då kom också Ernst Westerlund till Enköping. Han kan kallas för arbetsterapins fader och myntade även uttrycket ”vila är att göra något annat”. Ernst Westerlund hade en mycket stor patientkrets och var känd i hela Sverige och även i utlandet.
Under 1900-talet byggdes det nya lasarettet som därefter har byggts ut flera gånger. Mats O Karlsson har även skrivit en bok om hur landstingen kom till, boken täcker utvecklingen från mitten av 1800-talet. Mats O Karlsson avtackades och inbjöds att delta i samvaron.
Efter den givande inledningen av mötet intogs en lättare lunch i form av baguetter, dryck, kaffe och kaka.
Som avslutning beslutades om kommande års verksamhet och budget balnd annat. En viktig fråga är hur Vision pensionärer i Enköping ska värva flera medlemmar. Den sociala samvaron är mycket viktig för nuvarande och kommande pensionärer.