Göran Palm var UNT:s lokalreporter för de tidigare kommunerna Lagunda och Norra och Södra Hagunda under 34 år, från 1974 till 2008. Uppgiften var att ”sätta UNT på kartan” och det gjorde han med besked.
För läsarna inom bevakningsområdet blev Göran Palm och UNT snart synonymer. Samtidigt steg UNT:s hushållstäckning i Hagunda och Lagunda till rekordnivåer.
Göran Palm var en medarbetare med stenhård arbetsdisciplin, som föredrog frilanslivet istället för en trygg anställning.
Det var personintervjuerna som han tyckte bäst om att göra.
– Alla har en historia att berätta, och alla är intressanta bara man ger människor tid att komma till tals och sig själv tid att lyssna, brukade Göran säga.
Han kände ett ständigt ansvar mot sina läsare att förmedla det som hände inom bevakningsområdet, i stort som i smått och vid alla tider på dygnet, vardag som helgdag. Han skapade snabbt ett kontaktnät som genererade en ständig ström av tips. Som när det ringde en lördagskväll och en bonde berättade att det stod en struts vid Hjälstaviken. Göran kunde senare rapportera att den fångades in vid Djurby med en presenning.
Ett av Görans mest minnesvärda reportage handlade om hur han fick agera ställföreträdande barnmorska när sonen Andreas föddes i en bil på riksväg 55, en natt i början av juli 1977.
Journalistiskt var det annars intervjuerna med Stig Wennerström, spionen som placerades på öppen anstalt i Knutby i slutet av sin straffperiod, och den första intervju som dåvarande kronprinsen, nu kung Carl XVI Gustaf, gav till en journalist, som givit mest genomslag och som Göran gärna mindes.
Göran Palm var en genuin lokalredaktör, med ett starkt och äkta intresse för sitt bevakningsområde och för människorna som levde där. Han fanns med överallt där något hände och blev känd som Mr Örsundsbro.
Vi som hade förmånen att under lång tid följa hans arbete minns Görans driv och engagemang. För UNT var hans insatser i denna del av Uppland ovärderliga.
Intresset för det han producerade är fortfarande stort och levande. Det kan man konstatera efter att ha tagit del av innehållet i den Facebookgrupp med över 2 000 medlemmar där Göran delat med sig av de tusentals artiklar och reportage som i mer än tre årtionden publicerades i UNT.