Auktionsrekord för Hjälsta syförening

Hjälsta kyrkliga syförenings auktion slog rekord både i antalet besökare och utrop. Det var fullsatt i bygdegården och de flitiga syföreningsdamerna fick in 36 220 kronor att fördela till välgörande ändamål.

Som vanligt fick Justus Wahlström fart på budgivningen i Hjälsta bygdegård, som var fylld till sista plats.

Som vanligt fick Justus Wahlström fart på budgivningen i Hjälsta bygdegård, som var fylld till sista plats.

Foto: Monica Andreasson

Familj2019-12-04 07:00

Auktionen är en kär tradition, som arrangeras varje år i november. Det har den gjort sedan syföreningen bildades 1938. Och som vanligt hade syföreningsdamerna dukat upp med mängder av alster, som tillkommit under året. De träffas varannan vecka, håller andakt med kyrkoherde Carin Åblad Lundström, dricker kaffe, broderar, stickar och virkar.

Elsy Rahm syföreningens ordförande, hälsade välkommen och berättade att de pengarna som kommer in vid auktionen går till olika behövande, som Läkare utan gränser, Kvinnojouren i Enköping, Akademiska barnsjukhuset, Väntjänsten på Liljegården med flera. Kvällen blev välsignad av kyrkoherden och när psalmen "Bereden väg för Herran" tonat ut kom kvällens populära auktionist exakt i rättan tid, en minut i sju, Justus Wahlström i tomteluva välkomnades av varma applåder.

Först ut i auktionen var ett par hemstickade vantar sedan följde saffranslängder, en hemvävd matta, körsbärssaft och broderade dukar. Kvällens högsta utrop blev 3 500 kronor för en två meter lång, broderad julduk. Det blev som vanligt en givande kväll med Justus roliga historier mellan de många utropen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!