Annonssamarbete med Ung Företagsamhet

Näringslivet backar upp Ung Företagsamhet i Enköping

Ung Företagsamhet är en global ideell utbildningsorganisation. I Sverige finns organisationen i 24 regioner, där Uppsala län och Enköping ingår. "Av 1526 gymnasieelever som driver UF-företag i Uppsala län går 188 av dem på Westerlundska", säger Sofi Lahyani, regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län.

Att som etablerat företag vara samarbetspartner till Ung Företagsamhet är givande ur flera perspektiv.

Att som etablerat företag vara samarbetspartner till Ung Företagsamhet är givande ur flera perspektiv.

Foto: Ung Företagsamhet

Native2021-01-29 15:31
Detta är ett annonssamarbete.

Enköping var först med att arbeta med Ung Företagsamhet i länet. Idag driver 188 elever ett UF-företag på Westerlundska. Av skolans tretton program ges det möjlighet att driva UF-företag på åtta. 

– Självklart önskar jag att samtliga program kommer ges den möjligheten längre fram, säger Sofi Lahyani, regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län. 

Skolan har en egen UF-rektor och ett engagerat lärarlag, vilket har visat sig vara en framgång då skolan både har vunnit årets UF-skola i Uppsala län och också tagit hem det prestigefyllda priset årets UF-lärare i Sverige. 

– Den kvällen då Kerstin Hansson tog hem priset för årets lärare i Sverige kommer jag alltid bära med mig, berättar Sofi Lahyani. 

Ung Företagsamhet är en ideell organisation vilket innebär att de är beroende av finansiering från det lokala näringslivet. I Enköping har Sparbanken varit en viktig medspelare under många år.

– Vi är väldigt glada över det fina samarbetet med Sparbanken – som också är en av våra huvudpartners, säger Sofi Lahyani. 

undefined
Ung Företagsamhet är en ideell organisation, vilket innebär att alla samarbetspartners har stor betydelse för gymnasieeleverna som driver UF-företag.

Sofi berättar att hon i år är extra stolt över näringslivet i Enköping, då Ung Företagsamhet har hela tolv nya samarbetspartners från olika branscher. Att vara samarbetspartner till Ung Företagsamhet innebär möjligheten att ingå i ett nätverk, träffa UF-företagarna och om man vill kan man vara rådgivare till ett UF-företag. 

– Tillsammans gör vi skillnad, skillnad på riktigt. Som Ung Företagsamhets ordförande Magnus Bromark brukar säga: ”Vill du se fler handlingskraftiga människor och vill du vara med och göra skillnad för individen och samhället, då ska du vara en del av denna organisation.” Med det citatet vill jag hälsa alla våra samarbetspartners varmt välkomna, avslutar Sofi Lahyani.

undefined
Sofi Lahyani, regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län, är stolt över Enköpings näringsliv och företagarnas stora engagemang.

NYA SAMARBETSPARTNERS

Arne Wåhlstedt, Alarte AB
– Ung Företagsamhet är ett bra träningsläger för att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Jeanette Almén, Elvbygg
– Det behövs fler småföretag som bidrar till att skapa jobb i framtiden. Därför är vi på Elvbygg stolta samarbetspartners till UF och tycker det är spännande och utvecklande att få ta del av och följa utvecklingen framåt för dessa ungdomar som är vår framtid som entreprenörer.

Ulf Dolfei, Amas Svenska AB
– Vi på Amas ser fram mot att kunna bidra och stötta entreprenörskapet i skolan. Kunna inspirera och komma med bra idéer till dessa elever som har viljan och motivationen att bli morgondagens entreprenörer. 

Peter Johnsson, Peter Johnsson IT-konsult AB
– Entreprenörskap ligger oss varmt om hjärtat och vi tycker det är viktigt att unga, drivna människor tidigt under sin utbildning får prova att starta och driva företag. Det är både roligt och viktigt!

Pontus Josefsson, Josefssons Maskinuthyrning AB
– Vi tycker det är både roligt och viktigt att ungdomar ges chansen till att utforska och utveckla sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Det är väldigt utvecklande och lärorikt att driva ett UF-företag och vi vill naturligtvis vara med och stötta framtidens företagare.

Gerry Torsson, Zober måleri AB
– Vi är en stolt samarbetspartner. För oss är det värdefullt att få stötta och guida unga företagare, men även lärorikt för oss att höra nya idéer och synsätt från ungdomarna.

Henrik Andersson, G Construct
– Företagare är de som får Sverige att leva, så det är viktigt att det föds nya företagare och företag. Därför är jag stolt samarbetspartner till UF.

Torbjörn Rosling, Ackes
– Jag ser UF som en viktig del av unga människors utveckling, för att kunna starta nya företag som föder nya entreprenörer.

Martin Kinnander, Rednannik Fastigheter AB 
– För oss som är ett lokalt fastighetsbolag är det lika roligt som inspirerande att, genom att vara samarbetspartner till UF, främja utvecklingen av framtidens entreprenörer i Enköping och Uppsala län.

Mikael Jansson, Granzow AB
– Entreprenörer som driver företag är avgörande. De hittar lösningar på behov och problem som i förlängningen driver oss alla framåt. Det är viktigt att unga får prova på att driva företag redan i skolan, oberoende av om man väljer att driva eget eller vill vara anställd efteråt. Får man testa så blir steget att ge företagandet en chans efter skolan inte så stort. Därför tror jag på UF.

Anders Gustavsson, Taxi Enköping
– Jag ser vårt sponsorskap som en investering i vår framtid. Det är viktigt att ungdomar får prova sina vingar med företagande.

Theresa Östman, Grillby Fjärdhundra Rör AB 
– Jag är stolt sponsor till UF är för att det är stimulerande att få följa dessa ungdomars strävan efter entreprenörskap. Som företagare så känner jag starkt för någon form av samhällsnytta där jag får ”betala tillbaka” och bidra med vad jag kan för att vi ska utvecklas inom området. En win win, hoppas jag. 

Pelle Karlsson, Cykelhörnan
– Vi på Cykelhörnan gillar företagsamhet så det känns bra att vara med och stödja just UNG Företagsamhet.

Christopher Inerud, Taksäkerhetsmontörerna AB
– Vi på Taksäkerhetsmontörerna tycker det är extra roligt att bidra till Ung Företagsamhet då vi själva var 20 år gamla när vi startade vår verksamhet. Att få stöd kan verkligen bidra till att få en god start på sin verksamhet. Fantastiskt initiativ och vi är väldigt glada över att få hjälpa till!

FAKTA

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och över 100 anställda i hela landet. De stöds av offentliga medel och det privata näringslivet. 
För mer information, kontakta: 
Sofi Lahyani, regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län
0730 648 334 
sofi.lahyani@ungforetagsamhet.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Enköpings-Posten.