Insändare Låt inte politiska populister få er att tro att svensk sjukvård är i katastrof.

Uttrycket ”katastrof i svensk sjukvård” används flitigt i debatter för att fiska billiga röster. Invandring och flyktingmottagning används ofta som orsak till denna ”katastrof”.

Efter att inom loppet av två veckor genomgått två operationer på Enköpings sjukhus varav den ena medförde att jag också fick erfarenheten av IVA, vill jag verkligen påtala att svensk sjukvård är i världsklass.

Skickliga läkare och sjuksköterskor samt undersköterskor bevisar något helt annat än ”katastrof”. Det var helt fantastiskt omhändertagande personal.

Jag har inte varit på landets alla sjukhus, men har mycket svårt att tro att Enköping är ett undantag vad gäller god svensk sjukvård. En stor eloge till alla er som arbetar på våra sjukhus runt om i landet.

Finns säkert fall där patienter är missnöjda och förtvivlade över vård som inte fungerat lika bra som i mitt fall och det är beklagligt.

Att det också behövs mer pengar till vården för att kunna öka bemanning och få bättre arbetsscheman för er som arbetar i vården är en självklarhet. Men låt inte populister komma med osanningar om svensk sjukvård och ställa det mot andra grupper i vårt samhälle.

Oftast när det skrivs om olika saker i vår vardag kommer endast de negativa fram, därav vill jag ge er alla inom vården denna pepp.