Moderat vägval oroar

1 februari 2017 06:00

Svar till Ingvar Smedlund (EP 28 januari).

Oppositionsrådet Ingvar Smedlund (M) hävdar i sin insändare att han är ”övertygad om att samtalen inom alliansledningen varit många” innan M öppnade upp för samarbete med SD. Jag har svårt att tro att Smedlund själv tror på den formuleringen med tanke på reaktionerna från övriga allianspartier.

C och L har krävt att Anna Kinberg Batra (AKB) ska precisera vad samarbete med SD innebär. Hade ”samtalen varit många” borde korten lagts på bordet i ett tidigt skede och oklarheterna varit utredda. Det fanns helt enkelt ingen förankring. Frågetecknen kvarstår!

Uppenbarligen även för Smedlund, som hävdar att M ska ”prata med SD” och ”att man inte kan tänka sig en samverkan” trots att partiledaren uttryckt att det handlar om förhandlingar ”i enstaka frågor där det finns möjlighet att komma överens”!

Smedlund har även svalt mantrat om att ”respektera valresultatet” och ”hantera SD:s representanter i riksdagen med samma respekt”! Just respekten för valresultatet har vi, lokalt i Enköping under innevarande mandatperiod, med all tydlighet sett att M haft om inte svårt att respektera så åtminstone att acceptera!

I en intervju i oktober förra året sa AKB: ”Vi vill inte inleda samarbete med Sverigedemokraterna. Vi har inget i dag och det vill vi inte imorgon. Skälet till det är både deras historia och åsikter om invandring, men också hur de agerar i en del andra frågor.”

En linje hon haft fram till förra veckan. Nu är hon alltså beredd att förhandla med det parti hon tagit starkt avstånd från tidigare.

Smedlund går, inte helt oväntat, även till angrepp mot regeringen och skriver ”jag upplever regeringens näringslivspolitik som direkt samhällsfarlig”. Men han nämner ingenting om att arbetslösheten sjunker, ekonomin stabiliseras, bostadsbyggandet ökar och att ungdomars framtidstro har förbättrats avsevärt.

Han nämner inte heller något om vad den välrenommerade affärstidningen Forbes redovisat om hur man ser på Sverige internationellt: ”För tio år sedan lyckades Sverige inte ens klättra till topp 15 utan fick nöja sig med plats 17. Men i år får det svenska näringslivsklimatet förstaplats. I sju av de totalt elva kategorierna som mättes hamnade Sverige i topp tio.” Så mycket för Smedlunds profetia!

Det sanna argumentet från M handlar om en enda sak – att ta makten, fälla regeringen och uppenbarligen till vilket pris som helst! Det är så viktigt att man är beredd att ta hjälp från SD – ett parti man beskriver som rasistiskt!

I en tid då främlingsfientlighet och rasism ökar i vår omvärld och i vårt land och normaliseras allt mer för varje dag, i en tid då USA präglas av människofientlighet med en president som vill bygga murar både på marken och i luften – DÅ väljer M att ta sin politik ytterligare ett steg åt höger och bjuda in SD till förhandlingsbordet!

Är det någon mer än jag som känner oro?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa