Insändare Först som sist. Jag är ESK-are. Denna insändare kan därför ses som en partsinlaga. För mig är det dock mera en reflektion kring Fanna BKs herrar i division 3-fotbollen. Det jag skriver baserar sig enbart på medieuppgifter.

Jag flyttade från Enköping för drygt fyra år sedan. Som fotbollsintresserad följer jag dock Enköpingslagen på avstånd, ofta via EP:s liverapporteringar. Fanna leder, som nyuppflyttade, stort sin division 3-serie. I laguppställningen är det inte många namn som jag förknippar med Enköping. Det måste alltså vara flertalet nytillkomna bra spelare, värvade. I november läste jag att dåvarande ordförande talade om ett minusresultat för föreningen på 200 000 kronor.

Nu till mina reflektioner: Hur finansierar en förening med den dåliga ekonomin, en sådan sportslig satsning? Lotterivinst, tur med billiga, kanske gratis, bra värvningar, extern finansiering? Min förhoppning är att Fanna inte i övermod, hamnar i samma situation som ESK gjorde för flera år sedan. Ekonomiska satsningar som sedan i många, många år framåt kostade föreningen blod, svett och tårar, samt en sportslig kräftgång.

Nu är ESK på väg uppåt, med många unga egna spelare, en långsiktigt arbetande styrelse och tränare samt en balanserad ekonomi. Rent sportsligt önskar jag naturligtvis Fanna BK lycka till. Kanske får jag åka till Gutavallen i Visby nästa år och se både Fanna och ESK möta mitt nuvarande andralag FC Gute.