”Att göra en pudel” är en vanlig liknelse när makthavare lägger sig på rygg efter kritik för något de har anledning att ångra.

Enköpings moderata kommunalråd Ingvar Smedlund nöjer sig inte med en pudel. Smedlund försöker välta en hel kennel (EP 28 januari) när han ska förklara varför den egna M-partiledningen i Stockholm har börjat samarbeta med de tidigare så förhatliga Sverigedemokraterna.

Något sådant kan inte hända i Enköping, försäkrar moderate Smedlund i EP

Anledningen?

Jo, här lokalt är det så stora brister när det gäller debatt och budget att det i längden skulle bli ohållbart att samarbeta med SD. Säger Smedlund. Plus en del annat.

Uppenbarligen är det bättre i Stockholm eftersom partiledaren Anna Kinberg Batra valt den andra vägen; att samarbeta med Sverigedemokraterna trots att rikshöjdare i SD både slåss med järnrör och pucklar på folk i krogkön.

Sedan en rad interna bråk, främlingsfientlighet, rasism – men uppenbarligen inget att bry sig om.

Välkommen till Kinberg-Batras och Moderaternas nya värld, Ingvar Smedlund. Varken en pudel eller hela kenneln kan rentvå dig och Enköpings lokala moderater från partiledningens handlande. SD+M är en verklighet. Lika sorgligt som sant.