EU en byråkratiskt styggelse

18 maj 2019 06:00

Centerpartiet replikerar på vår artikel ”Bara fördelar med att lämna EU”. Solveig Zander blandar friskt och skriver att ett Nordiskt samarbete inte räcker. Och att knark och stöldgods skulle ändå smugglas och att man istället ska stoppa detta på på hemmaplan genom att arbeta för skärpta regler i EU. Men Solveig Zander, smuggelligorna går inte i skytteltrafik mellan Sverige och Norge. Inte heller till Finland, eller Island. De går mestadels via Baltikum och de forna öststaterna. Just därför skulle ett stärkt nordiskt samarbete med nordiska och svenska gränskontroller vara bovarnas värsta mardröm. Men i Centerpartiets Europa tillåts de istället husera i princip fritt med en hel del tragiska människoöden på sitt samvete.

Jordbrukspolitiken: Ja kära Solveig, den utveckling, eller ska vi säga avveckling som det svenska jordbruket genomlidit under de snart 25 år som Sverige varit EU-medlemmar, är ingen rolig historia. Slakten av mindre gårdar som inte kan konkurrera på världsmarknaden har varit stor. Idag har vi allt färre, men allt större enheter, som dessvärre inte producerar mer än 45 procent av de livsmedel vi konsumerar i Sverige.

EU-stöden är idag tyvärr en livsnödvändighet för bönderna. Men hur många bönder tror du egentligen vill vara beroende av att länsstyrelsens kontrollanter godkänner deras marker och även betalar ut stödpengarna? Vi har ju sett åtskilliga exempel på bönder som tvingas ge upp pga nyckfulla myndigheter som inte uppfyller sin del av åtagandet när bönderna gjort sitt. Nej Centerpartiet, bönder är stolta egna företagare som vill producera livsmedel och få skäligt betalt för det, inte stå med mössan i handen och vara tacksamma om de får pengar från EU för att konsumenten ska få billigare mat.

Beträffande klimat och miljö, så är just globalister som Centerpartiet och deras vurm för frihandel till varje pris, ett av de största hoten mot planetens välmående. Hysterisk konsumtion där alla kan köpa det billigaste man kan hitta och transportera det flera varv runt jorden, är inte klimatsmart någonstans. Det är det lokala kretsloppet och minskat slit och släng-samhälle, som är det enda förnuftiga.

Frihandel är förresten ett väldigt knepigt begrepp. Den innebär tex att en konsument i Sverige kan köpa en skinka från ett land där mer än trettio gånger så mycket antibiotika används i animalieproduktionen jämfört med Sverige. Men en svensk bonde får inte producera skinka från grisar som haft det så dåligt att de måste käka antibiotika i överflöd. Vilket ju är jättebra, då djur ska behandlas väl, men likväl slår osund konkurrens ut det svenska i frihandelns namn.

Nej EU har blivit en dyr byråkratisk styggelse, som sakta dränerar såväl Sverige som den svenska landsbygden på vår välfärd och allt fint vi byggt upp i vårt vackra land. Landsbygdspartiet oberoende kommer verka för att minimera EU:s makt, i väntan på utträde.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa