Eget kök vid Akademiska

Ett sjukhus av Akademiskas storlek bör och ska ha ett eget kök, skriver Annika Forssell (MP).

Ett sjukhus av Akademiskas storlek bör och ska ha ett eget kök, skriver Annika Forssell (MP).

Foto: Staffan Claesson

Insändare2018-08-08 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter många års kamp från Miljöpartiets sida fick Enköpings Lasarett ett eget produktionskök för ett antal år sedan.

Uppföljningar visar att både patienter och personal är mycket nöjda med hur det blev.

Nu äntligen är det dags för Akademiska sjukhuset att få samma möjlighet.

Det kommer att hållas en mycket viktig omröstning om detta i regionfullmäktige den 15 augusti. Då får vi se vilka partier som stöttar förslaget om eget produktionskök för Akademiska och vilka som vill stoppa detsamma. Jag hoppas att Centerpartiet kommer att stå för den linje de drivit hittills, dett vill säga ett ja till eget produktionskök.

Den mat som patienterna får från centralköket i Västerås är bra, men ett sjukhus av Akademiskas storlek bör och ska ha ett eget kök. Att ha ”makten” över maten är viktigt och en stor fördel för både patienter och personal.

Utredningen som gjorts visar att det blir samma pris per portion att producera egen mat som att fortsätta ta maten från centralköket i Västerås.

Nu finns det inte längre någon anledning att tveka. Den 15 augusti kommer Miljöpartiet att rösta för eget produktionskök vid Akademiska sjukhuset.

Hur kommer andra partier att göra?

Läs mer om