Bottennapp att såga sönder gatstenen

12 april 2019 10:03

Tydligen går inget fint säkert längre. Fibergrävarna når nya bottennapp i sin nonchalans mot omvärlden.

Vid rondellen vid Älvdansen har fibergrävarna använt sina asfaltssågar genom gatsten. De har på fullaste allvar förstört välhuggna gatstenar, sågat rakt igenom de vackra bågarna i fyllnaden mellan GC-banan och bilarna. Att såga genom asfalt är ju förståerligt, där finns det ju inga alternativ, men kommer man till gatsten eller betongplattor ska man gräva upp, så att man sedan kan återställa utan att lämna några spår av förödelsen. Det kan ju inte ens vara särskilt mycket svårare, kanske rentav enklare.

Värst av allt är att kommunen vill inte ta sitt ansvar, ställa krav och ta företagen i örat! Jag försökte slå larm och skicka ett mail om problemet men de svarade ”Eftersom arbetet inte utförs av kommunen utan av IP-Only eller deras entreprenörer ber vi att få hänvisa till dem” som om vad fibergrävarna gör inte spelar roll för dem.

Men det gör det! Det är de som ger tillstånd, det är de som ska ställa krav på vad företagen får göra med våra gatumiljöer, kommunens gatumiljöer är vårt gemensamma vardagsrum!

Sågade gatstenar är ju förstörda för gott, så respektlöst mot den som en gång högg dem och vad händer om kommunen eller någon reparerar skadan utan att ställa krav på företagen? Då kanske kabeln går sönder så att företaget kommer och förstör gatstenen igen.

Och tänk om fibergrävarna sedan går lös på mer värdefulla och uppskattade stensättningar så som Drottninggatan, eller Kyrkogatan. Det här är faktiskt ett problem som skulle vara så enkelt att undvika. Kommunen bör ställa krav och ta företagen i örat!

Såga inte i gatstenen! Det går gräva upp den istället. Troligen är det billigare också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rädd om min stad