Blomsteräng bättre än åkeri i Grillby

12 april 2019 05:45

Bitter, Nej jag är inte bitter. Nej som Grillbybo så är jag tvärt om glad idag, då jag kan tipsa om en mark i Villberga där kommunen och parkkontoret kan precis som i Enköping anlägga och planera blomsteräng, som vi kan läsa i vår eminenta EP, där vi Grillbybor även kan få njuta av den prakt och rekreation det för med sig.

Men vi måste skynda oss att slå till, för marken är nu bara till salu en liten stund till, då någon vill lägga asfalt och förstöra den fina jordbruksmarken och i stället etablera ett tungt lastbilsåkeri där. Vore dumt tycker jag, eller tycker inte ni också att även vi i Grillby och våra gamla på vårt äldreboende Tallgården i närheten av denna förträffliga mark, kan få möjlighet att njuta av all denna prakt i stället för att titta på stora lastbilar.

Vidare tycker jag att våra styrande i Enköpings kommun i detta ärende med att säga Ja till flytt av åkeri från centrala delarna av Enköping och till oss i Grillby i stället, inte tillräckligt argumenterat vad detta tillför Grillby. Jag anser också att dom styrande med Ulrika Ornbrant (c) och Ingvar Smedlund (m) i spetsen inte håller vad man lovar och lyssnar på oss ute på landsbygden, och tycker det är sorgligt att man inte vågar svara på våra frågor i detta ärende på plats i Grillby, Varför tung trafik in i Grillby, detta är ett krav från vårt byalag i Grillby. ”Dialog och debatt är bra för demokratin”. Svagt.

Vill också passa på att tacka SD och Anders Lindén för att ni reserverat er mot detta förslag. Tack även till alla som på något vis engagerat er i detta ärende, och för era synpunkter och skrivelser på alla plan.

Min ambition i detta som en gammal Grillbybo och sann IK Nordia-medlem, så kämpar jag in i det sista, för att försöka få er i Grillby och övriga Trögden att förstå, att detta kommer att påverka oss alla, era barn, nära och kära, oss gamlingar, och med det så undrar jag bara varför? mera tung trafik in i Grillby i onödan med stora risker för olyckor och miljöförstörning.

Nej som avslut så vill jag minnas att jag hört någon passande text i sammanhanget, slagdänga från förr, lyder något åt detta håll, Vi köper elcyklar för pengarna och cyklar ut över ängarna, innan man asfalterar och förstör Grillbyängarna?

Bitter, nej jag är inte bitter men ledsen

Slut från

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
En man som heter Claes.