Fanna vann regnig match

Under lördagen spelade Fanna BK och vann med 3–1 mot IFK Uppsala. "Det var en riktig laginsats idag" säger tränaren Alexander Alan efter matchen.

1 juni 2019 17:19

Det var en regnig tillställning på Österängens IP i Uppsala. Gästande Fanna BK har inlett säsongen på bästa möjliga sett och under lördagen stod anrika IFK Uppsala för motståndet. Matchresultatet slutskrevs till 3–1.

– Det var en jobbig match, men det är skönt, säger Alexander Alan, Fannas tränare.

– Det här var nog en av de matcherna där vi har sprungit som allra mest. Det var en riktig laginsats idag.

Fanna var tidigt under press och hade ett tag svårt att ta tag i taktpinnen. Uppsala skapade mest och såg hungrigast ut. Men ju längre matchen gick, desto varmare såg Fannaspelarna ut att bli i tröjan, regnet till trots. 1–0 kom på hörna i den första halvleken genom Markus Thorell. Därefter skulle det ta fram till den 73 minuten innan 2–0 skulle komma, där genom målskytten Haris Bajramovic. Strax därefter kom dock Uppsalas reducering och Fanna fick kämpa. 3–1 gjorde talangen Andreas Johansson med sin första bolltouch i slutminuterna.

– De fick energi av målet, men man kände att det blev tröttare ju längre matchen led.

I försvaret stod både Markus Hammartång och Jesse Singh för starka prestationer, där man flera gånger tvingades till desperata aktioner.

– Markus och Jesse var felfria idag, de stängde luckor, var lugna med bollen och var säkra, säger Alan.

Vad tar du och ni med er till veckans träningar och nästa omgång?

– Vi måste skjuta mer. Det är svårt att göra mål när man inte skjuter. Dessutom måste vi bli bättre på att se passningen när friläget uppstår. Är vi tre mot två så finns där alltid en spelare man kan passa, som nästan garanterar mål. Det ska vi ta med oss, säger Alexander Alan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist

Ämnen du kan följa