Nätverket startades i somras av de två entreprenörerna, Klara-Maria Mach och Julius Sandgren. Tanken är att förena nytta med nöje för företagare, chefer med flera.

– Vår slogan är ”För dig som vill skapa business via padel”. Syftet är att få in mer friskvård hos företag och speciellt hos ledare/chefer som oftast inte tar ut friskvårdsbidrag. Vi tänkte: varför inte träna och nätverka samtidigt? säger Klara-Maria Mach.

Det visade sig vara något som fler tyckte var en bra idé. Under december startade nätverket träffar även i Enköping och Västerås.

Artikelbild

| Medlemmarna i företagarnätverket förenar nytta med nöje. Deltagarna nätverkar samtidigt som de motionerar.

– Allt har gått väldigt fort. Det är riktigt roligt att så många är intresserade. Men ingenting skulle ha gått att genomföra om vi inte hade haft ett så bra samarbete med Uppsala Padelcenter, säger Klara-Maria Mach.

Träffarna sker en gång i månaden. Varje nätverksträff är på två timmar och innehåller mat, teamövningar samt padel. Under terminsavslutningen hölls en turnering där man utsåg stadens bästa företagspadlare som denna första gång blev Daniel Rudström och Krister Sund från Rosendals bygg AB.

Daniel Rudström är positiv till det nya affärsnätverket där de kan knyta kontakter på ett lättsamt sätt samtidigt som de motionerar.

– Det finns så många olika nätverk i dag och det går inte att vara med överallt. Jag tror det är lättare att prioritera ett sådant här nätverk, eftersom många också vill få mer motion, säger Daniel Rudström.

Att det handlar om sporten padel verkar vara något som lockar just företagare. Även i Knivsta, i Marma gårds företagsby, öppnade företaget Knivsta Padel & Fys nyligen två padelbanor.

– Padel är en bra sport eftersom det går att delta även om man är på olika nivåer. Jämfört med tennis är det en lite mjukare boll, ett lugnare spel och glasväggar runt banan, säger Daniel Rudström.

Dessutom spelas alltid dubbel i padel. Vid Padelbusiness nätverksträffar lottas vilka som ska spela ihop.

– Det gör att man får lära känna nya personer på ett lättsamt sätt, säger Daniel Rudström.