Nästan ett års förberedelser som arrangörer för SM i Enköping börjar närmar sig sitt slut. På lördag är Sveriges främsta dragkamapare på plats när tävlingen avgörs i Vattenparken bakom Idrottshuset.

Största chans till guld anser Henrik Törnblom, tränare och dragare i Wallby att de har i 600–kilo för herrar.

–Den hade vi tänkt och vinna, vi har kommit tvåa två år i rad så nu ska vi ta hem guldet, säger Wallbytränaren.

Artikelbild

| Laddade. Wallby hoppas på att byta ut silvermedlajerna från SM-veckan till guld. På bilden Wallbys mix-lag.

Vilka är era främsta motståndare till guldet?

– Vi ser Björke som det största hotet, dom kommer dra ihop sina gamla rävar, som vi vet är jäkligt bra. Brunnsberg kommer ta in två juniorer och ställa upp i 600, dom kan man aldrig räkna ut. Men det är framför allt Björke som är den största konkurrenten. Det kommer bli ett getingbo i den lätta viktklassen.

Wallby deltar med två lag till med förhoppningar om medaljer och det är 520-damer och 700 kilo herrar.

– Det enda laget som stuckit ut denna säsong är Brunnsberg, dom har en bra stomme och bra damer som kommer underifrån. Sen är det väldigt öppet bland de andra lagen. Det är väldigt tight , man kan egentligen inte räkna bort nåt lag från en semifinalplats. Målsättningen är att komma till semifinal, om vi kommer dit har vi jättestora chanser och ta medalj.

Chanserna för herrarna i 700 kilosklassen?

– Där vet vi inte var vi står, nu har vi fått tillbaka halva gamla laget och synkat ihop det med halva nya laget. Det har känts grymt bra på träningarna, vi har legat och nosat i toppen hela året. Har man sett till årets resultat så är det vi och Brunnsberg som är i topp. Brunnsberg är klara favoriter, det är deras paradgren, den tunga klassen. Vi satsar på att slå lite ur underläge. Vi tar en match i taget, final har vi som minsta målsättning.