När Theodor Jonsson lämnade Enköping för Uppsala och Storvreta IBK:s HJ17-lag inför den gångna säsongen var det mycket som var en omställning.

– Storvreta får ju mer uppmärksamhet. Allt man gör där syns ju på ett annat sätt, både det som är bra och det som är mindre bra. Det är en storstadsklubb med allt som det innebär och det finns andra krav på att man ska klara det man gör. Men ledningen är nöjda med mig och det känns väldigt bra att få fortsätta i två år till, säger Jonsson.

Hans ansvar den kommande säsongen kommer vara för juniorverksamheten, bland annat för klubbens lag i juniorallsvenskan.

Artikelbild

| Rutin. Jonsson har inte bara sex år som tränare bakom sig. Han har även varit målvakt i både EIBK och Lokomotiv Grillby.

Den unge tränaren har tidigare varit aktiv som målvakt i både Enköpings IBK och Lokomotiv Grillby. Och trots sin unga ålder finns det en hel del tränarerfarenhet där.

– Det kommande året blir mitt sjunde som tränare.

Vart ser du dig själv om man tittar längre fram?

– Mitt mål som tränare är alltid att göra mitt bästa för att utveckla de unga spelarna till att ta nästa kliv. Jag kommer jobba tätt med A-lagstränaren Andreas Harnesk, vilket känns som ett väldigt bra upplägg ur den aspekten.

– Men om man ser till mina personliga mål som tränare är det att jag vill bli den yngste tränaren i högstaligan SSL, antingen som assisterande eller huvudtränare. Det var bland annat därför som jag valde Storvreta i och med de fenomenala förutsättningarna som finns i den här klubben.

Hans första år som tränare i Storvreta blev en framgång. Trots att det varit turbulent i klubben under stundom, med en sportchef som lämnat klubben

– Ja, den första säsongen har varit både bu och bä. Men sportsligt har det varit väldigt bra. Laget lyckades knipa en tredjeplats i en serie som vi egentligen är för unga för. Och vi kom tvåa i Storvretacupen, vilket är en riktigt stor bedrift. Så jag har trivts väldigt bra under den första säsongen.

Men han har även haft uppdrag utanför Storvreta.

– Har varit assisterande kapten för Upplands distriktslag, spelare födda -01.

Det var till sist inget svårt val när Storvreta ville förlänga med honom över två säsonger till.

– Vi har väldigt bra saker på gång och upplägget på juniorsidan med stöd från Andreas Harnesk känns väldigt bra, både för mig och för laget. Storvreta ger oss förutsättningar att lyckas på bästa sätt.

Att det blev klart med en förlängning för Jonsson är också något som Storvretas styrelse är glada över.

– Theodor passar väldigt bra in i Storvreta juniorstab med sitt stora innebandykunnande och vi är glada att Theodor kommer ingå i vår långsiktiga juniorsatsning, säger vice ordförande Johan Carlström i ett pressmeddelande.