Viktiga poäng på spel i tidigt streckmöte

En tidig match kring nedflyttningsstrecket väntar för EHF:s unga damlag mot Täby. En match där tränare Kent Söderlund tror på poäng. "Utifrån läget ska vi kunna ta poäng".

En match där EHF ska kunna ta poäng väntar när man tar sig an Täby på bortaplan.

En match där EHF ska kunna ta poäng väntar när man tar sig an Täby på bortaplan.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Handboll2019-10-10 17:00

En seger i premiären följdes upp med en förlust senast mot Rosersberg i en match där Enköping inte riktigt hitta in i matchen från start.

– Det funkade inte för oss i första halvlek, framför allt i vårt offensiva spel. Vi missade våra lägen vilket gjorde att Rosersberg kunde kontra effektivt på oss och dra ifrån oss lite, summerar Söderlund.

I fredagens match mot Täby – ett lag utan seger såhär långt – hoppas man att det ska se annorlunda ut.

– Utifrån läget och de två matcherna vi har spelat känns det som en match vi ska kunna ta poäng i. Men det gäller samtidigt att vi får ihop alla delar i vårt spel om det ska gå vägen.

Ni har ett ungt och lite oprövat lag. Hur ser du på inledningen ni haft?

– Ser den som positiv i stora delar. Tjejerna går in och krigar och visar att de vill göra allt för att klara målet att hänga kvar i serien. Som du säger är det ett ungt lag vi har, men spelarna gör framsteg hela tiden, i varje match. Vi får ta en i taget och hela tiden försöka komma framåt.

Ett par spelare kommer att försvinna från laget till fredagens match på grund av sjukdom. Istället kommer man att plocka med några från klubbens Trim-lag och dessutom ta med några spelare födda -03.

Främste spelare i EHF såhär långt är Vendela Tapper som stått för 14 mål i de två spelade matcherna hittills.

Matchdags

Täby HBK – Enköpings HF
Division 2 Östsvenska Norra
Fredag 19:00, Tibblehallen

Karta: Tibblehallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!