En mål snål historia inledningsvis i det så viktiga mötet mellan EHF och Arbrå i damettan. Båda lagen ligger och balanserar kring det negativa kvalsträcket. Det dröjde till 5.58 innan Matilda Widén såg till att det rasslade i nätmaskorna för första gången i matchen.

– Jätteviktig match, det ser man i första halvlek från början. Det var nerver på utsidan från bägge lagen, säger Ken Hornö, tränare i EHF.

Efter första halvlek var ställningen 9-6 och inledningen i andra halvlek reducerade Arbrå till 9-8. Sen ryckte hemmalaget ifrån till 16-10 och kunde till slut vinna med hela tio bollar.

Artikelbild

| Säker. EHF:s målvakt Elin Bergsten var bra matchen under hela matchen.

– Otroligt skönt, vi tar in 20 mål på dom. Det är fantastiskt bra försvarsspel, säger Hornö.

En som bidrog mycket var åttamålsskytten Therese Lundström.

– Jag hade lite flyt idag, det passar mig när man får komma med lite fart. Vi jobbar för varandra och sätter varandra i lägen, då är det lätt och göra mål. Alla gör det bra rakt igenom, säger Therese.

– Vår trygghet idag är att vi står upp bra bakåt och springer framåt och får lite lätta mål, i andra halvlek framförallt.

Artikelbild

| Amanda Gustafsson.

– Vi ligger inte på den plats vi förtjänar i serien, vi borde ligga högre. Den nivån vi har i laget, så vi vet att vi kan spela som ett topplag i den här serien, vi vet vad vi kan.

Tränare Hornö var mycket nöjd med laget insats.

– Efter fem minuter i andra tycker jag vi äger matchen över hela planen, säger han och plussade lite för Therese Lundström.

– Det är skönt för henne att det lossnat, så här bra är hon på varje träning.

Målskyttar EHF: Therese Lundström 8, Frida Haraldsson 4, Sara Hornö 4, Amanda Gustafsson 3, Isa Ekström 2, Liza Burnelius 2, Matilda Widén 2, Maia Nysten 1.