Det var två lag med starkt behov av poäng som möttes i Idrottshuset. EHF för att undvika för att åka ur norrettan och Strand för att kunna nå kval till allsvenskan. I det förra mötet ledde Strand med hela 16-5 i halvtid och vann med 36-20.­ Även i denna match började det illa för EHF, underläge med 0-4 det dröjde ända tilll 8.25 in matchen innan Frida Forsberg såg till att det rasslade i nätmaskorna bakom målvakten i Strand. Efter det började kuggarna i EHF:s lagmaskin att kugga i varandra sakta men säkert. I halvtid var det underläge, 12-14. EHF kunde jobba ikapp och hålla jämna steg med gästerna från Hälsingland. Det var först i slutminuterna som EHF bärgade hem säsongens fjärde seger efter vinst med 28-26.

– Återigen gör vi 28 mål, helt galet bra. Grymt av tjejerna och hela tiden jobba i underläge, sen när vi äntligen kommer förbi, så bara bibehåller vi fokus och fortsätter, säger Hornö och tillägger:

– Vi vågar, det kanske är vid vissa tillfällen vi borde ta det lugnt, men jag ser hellre det att vi vågar och vill.

Artikelbild

| Stark. Bra försvarsarbete av Felicia Axeen.

Viktig seger för EHF för att undvika nedflyttning och tränaren Ken Hornö som fyllde år fick fira dubbelt.

– Jag bad om en födelsedagspresent, det var två poäng och det fick jag, säger EHF-tränaren och skrattar.

Nästa match för EHF att ta poäng är på bortaplan mot topplaget VästeråsIrsta HF.

Målskyttar EHF: Frida Haraldsson 8, Isa Ekström 6, Frida Forsberg 4, Amanda Gustafsson 3, Therese Lundström 3, Felica Axeen 2, Liza Burnelius 1, Sara Hornö 1