Under torsdagens träningsspelade man mot Örebro. En match där A-, U- och J-lag luftades.

– Vi spelade med A-truppen under den första halvleken, sen luftade vi truppen rejält för att komma igång inför helgen, berättar tränare Ken Hornö.

Det slutade med en förlust 18–20, men man fick med sig en del kvitton inför helgens stundande matcher.

– Det var sådär, om man ska vara ärlig. Men vi hade många borta på grund av sjukdomar och arbete. Jag tycker framför allt att vi gjorde det bra defensivt. Vi ledde med 10–9 i halvtid och nio mål bakåt på 30 minuter är bra. Så försvarsspelet, som vi lagt mycket tid på, det är jag nöjd med.

Aningen värre ser det ut att vara med det offensiva spelet, men man jobbar på lösningar.

– Främst handlar det om att vi är lite för ärliga när vi tar avslut, vi är lite för tama. Men jag tycker det har lossnat för en del spelare, och jag tror att det kommer göra det för fler, det är bara att träna och mata på, säger Hornö och fortsätter:

– Vi har även jobbat mycket på att få till inspelen på mittsex. Där har vi flera duktiga spelare, men vi har inte lyckats utnyttja det ordentligt. Vi jobbar på att få de spelsekvenserna lite mer automatiserade och jag tycker vi lyckades ganska bra med det mot Örebro stundtals. Förhoppningsvis blir det ännu bättre mot Tyresö.

Ett glädjeämne inför matchen är att man får tillbaka Therese Lundström.

Efter att ha studerat och spelat handboll i Frankrike är hon nu tillbaka och redo för spel.

– Nu vet vi inte riktigt vart hon står och vilken status hon har – hon hann tyvärr inte hem till träningsmatchen. Men hon finns med i truppen, och det känns väldigt bra.

I övrigt finns alla spelare tillgängliga och man hoppas kunna ta revansch från den sista matchen innan juluppehållet.

Då vann Tyresö med 24–30.

– Jag hoppas att vi kan hålla igen lite längre bakåt och att vi får in några extra framåt jämför med senast. Då ska vi kunna få med oss poäng från den här matchen, säger Ken Hornö.