Fanna har haft en tung vårsäsong och nu börjar sommaruppehållet närma sig. På lördagseftermiddagen mötte man bottenkonkurrenten Danmarks IF i vad som kan vara en helt avgörande match. Efter en svängig tillställning slutade matchen 2–2 och Fanna tog en viktig poäng inför hösten.

– Det var mycket kamp. Jag är väldigt stolt över tjejernas inställning, de krigar och kämpar, säger Henrik Norell, Fanna BK:s tränare.

Fanna hade det tufft i första halvlek, man var stressade och kunde inte riktigt få tag i spelet. Danmark skulle leda med 2–1 när man gick in till halvtidsvila.

– Under pausen pratade vi ihop oss om vad vi behövde göra. I andra kunde vi sen spela loss oss ur situationer och vi var mindre stressade, säger Norell och fortsätter:

– Vi skapade många chanser, men bollen ville inte in. Efter ett tag kändes det inte som att det skulle gå.

Men till slut kom 2–2 genom Sandra Åkerman. Detta efter en längre period av hög press från Fanna.

– Sett till de sista minuterna så borde vi haft med oss tre poäng, de var riktigt tillbakapressade, säger Norell.

Nu har det skapats två skikt i division tre, antingen spelar man i en toppstrid eller i en bottenstrid. För Fannas del är det bottenstrid som gäller.

– Det är ju svårare att sova när man spelar om att hålla sig kvar, men samtidigt är varje match som en final. Nu satsar vi på fyra poäng i de två matcherna som återstår av våren, säger Norell.

– Det var otroligt viktigt att vi inte förlorade. Det känns som att vi ska vara nöjda med poängen.