Under lördagen drar den första omgången av årets Folksam Elitallsvenska igång. På plats för att tävla i den Östra gruppen på i Strömsholm finns som vanligt fyra ekipage från Enköpings ridklubb.

– Som vanligt är det en av Sveriges tuffaste grupper vi tävlar i, så vi kommer att få göra det så bra vi bara kan. Men vi har trots allt starka ekipage, säger lagledare Helene Lundström.

Försäsongen har dock varit långt ifrån optimal – inte bara i ERK utan för alla klubbar i det östra området. Olika smittor har gjort att tävlingar fått ställas in på löpande band.

Artikelbild

| Gabriella Ivedal blir lagets ankare med sin erfarenhet från högre nivåer.

– Det har varit svårt såklart och långt ifrån optimalt. Det har gjort att varken hästar eller ryttare har fått de tävlingar i kroppen som önskas.

– Men nu på slutet har i alla fall alla fått någon tävling och fått känna på det.

Till helgens tävlingar kommer ERK med ett lag bestående av Stephanie Petersen, Lovisa Bonow, Camilla Cederborg-Löwl och Gabriella Ivedal.

Hur ser du på laget?

– Stephanie kommer att inleda och hoppas på 1.25. Hon har rutin och kommer göra det bra. Sedan inleder Lovisa hoppningen på 1.30 och det blir spännande – hon har bara ridit division 1 tidigare och gör premiär i Elitallsvenskan. Camilla har inte varit med och tävlat på ett par år, men är den som kanske visat absolut bäst form. Sen avslutar Gabriella som är den som tävlat på högst nivå och som får vara det här lagets ankare, säger Lundström.

Den östra gruppen är oviss på förhand och Enköping försöker vara realistiska i sin målsättning för säsongen.

– Kan vi komma femma där någonstans och klara oss kvar i serien direkt vore det väldigt bra och det är målet. Vi har kapacitet att ta oss till semifinal, men vi måste också vara lite realistiska. Ser man till första omgången så kan mycket hända och skulle vi komma till omhoppningen kan verkligen allting hända.