”Vi får vara nöjda"

Håbo FF fick med sig en poäng hem från mötet med Knivsta. En poäng som man lyckades rädda med bara fem minuter kvar av matchen. ”Som helhet var det en bra match av oss”, sa Jan Petersson.

12 maj 2019 13:00

Men helheten som Petersson pratar om tog egentligen sin början efter en halvtimme i matchen.

Fram till dess var det Knivsta för hela slanten och hemmalaget tog också ledningen efter 18 minuter.

– Vi kom inte alls in i det och blev rejält tillbakapressade. Det var uppstressat och vi tog mängder av felbeslut, säger Jan Petersson.

Efter lite justeringar i laget kom man dock in i matchen och tog dessutom över händelserna. Målen fick man dock vänta med till efter paus.

Väl där var det ologiskt nog hemmalaget som utökade. Men Håbo gav sig inte.

I tre viktiga minuter slog skyttedrottningen Victoria Kjöraas till. Mellan minut 64 och 67 satte hon både reduceringen och kvitteringen för HFF.

– Vi fortsatte att mala på, men när de gjorde 2–0 kändes det riktigt tungt. Men vi gav oss inte och Victorias mål var viktiga för oss, säger Petersson.

Poängen såg sedan ut att vara borta för Håbo när Knivsta satte 3–2 med tolv minuter kvar.

Men då klev hon fram – debutanten. I sin första A-lagsmatch fick Thilde Unosson också sätta sitt första seniormål och räddade en poäng för Håbo.

– Man trodde ju absolut inte på det när de gjorde 3–2, men så otroligt kul för Thilde att få göra den debuten hon gör.

– Vi får vara nöjda med poängen i och med att vi låg under hela matchen. Men sett till spelet hade vi chansen att vinna den här matchen, om vi bara hade varit med från start.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing