Förra veckan mötte ESK topplaget Täby FK. Denna helg är det topplag nummer två som står för motståndet när ESK åker till Stockholm för att möta Karlbergs BK.

– Självklart åker vi dit för att vinna matchen, säger ESK:s Carl Söderberg och fortsätter:

– Alla poäng är förstås viktiga, men kan vi vinna mot Karlberg så tror jag att vi kan vända på trenden.

Trenden han talar om är ESK:s förlustsvit som förlängdes mot Täby. Det har nu gått sex matcher sedan man tog en poäng.

– Det är väldigt frustrerande att inte vinna några matcher, säger Söderberg och fortsätter:

– Det är klart att det är jobbigt, men det finns fortfarande många matcher och poäng kvar att spela om. För vår del är det bara att göra det vi kan av situationen.

Hur har ni laddat mot Karlberg då?

– Vi har mer eller mindre tränat på som vanligt. Sedan har vi tittat på och gått igenom tidigare matcher mot Karlberg. Just nu känns det som att vi är ganska klara om hur vi ska agera, säger Söderberg.

Söderberg själv har varit en viktig del av ESK:s backlinje under säsongen, men åkte på en skada tidigare i somras. Skadan verkar han dock vara förbi vid det här laget.

– Det kändes bättre i våras. Skadan har jag kunnat hålla i schack. Det är ingen fara just nu, säger han själv och fortsätter:

– Jag hade bland annat en tuff match nu senast mot Täby. Men överlag känns det okej.

ESK ligger för närvarande på en tiondeplats i division 2. Karlberg ligger å sin sida på andraplats och har varit ett av säsongs utropstecken. När lagen möttes på Enavallen i våras vann Karlberg med 3–1.

Matchen spelas på lördag klockan 14:00 på Stadshagens IP i Stockholm.