Det blev en målrik start på matchen då Gusk tog ledningen redan efter tre minuter och strax efter det kvitterade Rebecca Sandbring till 1–1 efter ett inspel från vänsterkanten.

Lyckan blev dock kortvarig på Gamlis IP då hemmalaget tog tillbaka ledningen i den elfte minuten.

– Vi släpper in för enkla mål där vi straffas efter misstag eller små detaljer som att tappa bollen i fel läge eller förlora en närkamp. Samtidigt utnyttjade vi inte våra lägen framåt medan Gusk var kliniska och, säger Tomas Karlsson, tränare i Enköping.

Artikelbild

Innan första halvlek var slut gjorde Gusk två mål till och ledde med 4–1 i halvtid efter en händelse- och chansrik första halvlek.

Efter pausen tog det bara tre minuter innan Gusk gjorde 5–1 efter inspel från högerkanten och skott i krysset.

– Spelmässigt såg det bra ut från vår sida och jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden. Vi spelade som ett lag stora delar av matchen och det är små saker som gör att siffrorna rinner i väg, säger Tomas Karlsson.

Enköping hade två distansskott i ribban men det blev inga fler mål i matchen utan Gusk vann med 5–1 och två av motståndarnas mål gjordes av Hannah Liechtenstein som spelat i Enköping.

Förlusten var Enköpings nionde för säsongen och gör att de står kvar på elva inspelade poäng efter 14 omgångar.

Därmed är laget fortsatt nästjumbo och de tuffa matcherna avlöser varandra för Enköping. I nästa kommer tabelltrean Bollstanäs på besök till Enavallen och på söndag ställs laget mot topplaget Ljusdal.

– Det gäller att jobba på och vara mentalt starka. Vi får tjura och bita i det sura äpplet ett tag och sedan göra om matchen till tändvätska. Nu väntar två raka hemmamatcher och på Enavallen brukar vi prestera, säger Tomas Karlsson.