– Äntligen! Nu har vi hållit på sen i februari och sprungit och tränat, så vi har längtat efter det här, säger Gert Kajving, tränare för laget.

Och det börjar som sagt med tuffast möjligt motstånd i Exiles. Laget som tagit SM-guld de senaste säsongerna och vann sin seriepremiär mot Göteborg med hela 51–5.

– Jag har egentligen inte så bra koll på dem, men de kommer säkerligen att vara med när det avgörs senare i år.

Faktum är att det i nuläget råder osäkerhet kring var ERK själva står.

– Vi har bara spelat en träningsmatch och där fick vi stryk. Jag hade gärna sett att vi spelat åtminstone fyra, men vi har letat efter motstånd och det har varit omöjligt – planeringen är urusel när allting krockar med 7-mannaturneringar och liknande.

Man dras dessutom med skador och spelare som är frånvarande av andra anledningar. Bland annat har Bobby Nave och Tim Johansson aviserat att man lägger skorna på hyllan.

Lägg därtill att Robin Fransson befinner sig i Ryssland och spelar med Sevenslandslaget.

– Vi hoppas att någon av de skadade spelarna ska kunna gå in och spela. Men hur som helst blir backlinjen ung och orutinerad.

– Skönt ändå att vi får tillbaka Jonas Grillfors och David Bergvall i år, samt att Senad Turcinovic återvänder efter spel med det bosniska landslaget.

Hur ser du på uppgiften i premiären?

– Svårt, såklart. Men vi går in med inställningen att vi får ta den här matchen lite som en träningsmatch, en match för att liksom komma in i det. Det gäller att slita, tackla och ösa på för at kunna vara med i matchen.