7–0. 5–0 i halvtid. Det är siffror man inte snackar bort. Men höstens första match mot Uppsala-Kurd kan man nu lägga till handlingarna när på förhand betydligt svårare motstånd väntar i form av seriefyran Vallentuna.

– Vi hade många saker som vi gjorde bra mot Uppsala, offensivt framför allt. Ibland hade vi lite bråttom med den avgörande passningen, istället för att rotera på bollen lite mer. Men det är sådant man får ta.

Hur ser du på helgens utmaning?

Artikelbild

| Nyförvärvet Viktor Wernersson är spelklar mot Vallentuna.

– Vallentuna är tuffa och vi har historiskt sett alltid svårt mot dem. Första mötet slutade 2–2 efter att vi haft ledningen två gånger om och de kvitterat båda gånger.

– De har en spelmodell som de också är väldigt bra på och de variera sitt spel inom den modellen med tempoväxlingar i sitt bollinnehav. I den första matchen lade vi oss medvetet lite lägre och spelade ett enkelt spel, men det har hänt en hel del saker sedan dess och vi kommer nog att tänka lite annorlunda kring vårt eget spel i den här matchen, menar Andersson.

– Vi måste se upp med deras farliga kantspel och hänga med i våra överflyttningar.

Till lördagens match finns nyförvärvet Viktor Wernersson tillgänglig efter att ha blivit spelklar under veckan. Ett riktigt tillskott.

Man ska inte höja honom till skyarna, det är inte rättvist att sätta sådan press på honom. Men det är en riktigt duktig spelare som kommer att bli nyttig för oss.

I övrigt återkommer målvakten Gustaf Persson och backen Martin Lönneberg till lördagens match. De båda missade mötet mot Uppsala-Kurd på grund av skada respektive avstängning.

På Björkvallen i Bålsta tar sig Håbo FF samtidigt an Heby i en viktig match kring det negativa kvalstrecket.

Gästande Heby ligger för närvarande på säker mark, en poäng före just Håbo på kvalplats.

Men Håbo kommer stärkta från en fin insats i höstpremiären, där man besegrade IK Franke med 2–1.

Stor matchhjälte då blev lagets skyttekung Roni Tanrikulu med sina två mål, som kommer fortsätta att vara en viktig kugge för Håbo framöver.

Samtidigt behöver man se upp med Hebys dito, Sunday Bale, som gjort 6 mål såhär långt.

Division 3 Norra Svealand

ESK - Vallentuna / Håbo FF – Heby

Var? Enavallen / Björkvallen

När? Lördag 14.00

EP tippar: 3–2 / 2–2