Trippel i andra gav trea

Håbo FF studsade tillbaka in i segerspåret efter veckans bleka insats mot Rasbo. När man gästade Tärnsjö fällde man avgörandet snabbt i andra halvlek. "Märktes att det var revanschlusta", säger tränare Alan Hiussemoglu.

12 maj 2019 17:00

Minut 49: HFF får 1–0 med sig genom ett självmål från Tärnsjö.

Minut 50: Teknikern Danilo Al-Saed dubblar ledningen och, ska det visa sig, avgör matchen.

– Vi fick bra utdelning direkt i andra och det var förlösande. Från det kändes det att vi hade kontroll och att vi skulle vinna för man märkte tydligt att Tärnsjö inte riktigt orkade, säger tränare Alan Hiussemoglu.

Håbo punkterade matchen i slutskedet när lagkapten Anton Sjögren förvaltade en straff på bästa sätt till 3–0.

Segern innebar att Håbo FF studsade tillbaka efter en något blek insats mot Rasbo tidigare i veckan.

– Vi var inte alls nöjda efter den matchen och det märktes direkt efter och även på nästa träning att revanschlusten fanns där. Och det fick vi ut den här matchen.

Första halvlek var dock jämn och det var svårt att sia om vilket lag som skulle ta kommandot. På en liten plan präglades inledningen av kamp.

– Förta 20 var väldigt jämn och domaren fick en hel del att stå i, med många situationer. Men vi tog över allt eftersom och även fast det var 0–0 i paus kändes vi oss trygga. Vi var överens om att vi skulle vinna matchen bara vi hade tålamod, berättar Hiussemoglu.

Mycket riktigt kom de förlösande målen direkt i andra och resan mot tre poäng blev sedan relativ behaglig för Håbo.

Därmed tog man sin tredje seger på sex matcher. Tillsammans med en oavgjord match har man nu 10 poäng och ligger på femte plats i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing