Malmö FF har inte vunnit Svenska cupen på 29 år, säsongen 1988-89.

Det är länge sedan, men nu ska vi ta den, sade segerskytten till C More.

I finalen den 10 maj väntar segraren i söndagens Stockholmsderby mellan AIK och Djurgården.

Islänningen, som gör comeback i svensk fotboll, slog till i en snabb kontring med elva minuter kvar att spela.

Utnyttjade slarv

Alexander Jeremejeff utnyttjade ett bolltapp hos hemmalaget, satte fart och spelade fram Traustason precis vid straffområdeslinjen.

Jag såg Alex och tänkte att jag måste ta den här löpningen. Sedan får jag bollen och sätter den vid bortre stolpen, sade han.

Det blev en jämn match mellan fjolårets cupmästare Östersund och svenska mästaren Malmö.

Men efter paus var det Östersund som skapade de vassaste chanserna.

Brwa Nouri sköt i stolpens insida, men bollen rullade längs Malmömålvakten Johan Dahlins mållinje och ut. Landslagsmittfältaren Ken Sema prickade ribban med en frispark och Jamie Hopcutt och Saman Ghoddos missade från nära håll.

Besviken kapten

Eftersom Östersund kom femma i allsvenskan i fjol var en cupseger enda chansen att nå ut i Europa igen. Så sent som i förra månaden tog succédebuten i Europa League slut mot Arsenal i sextondelsfinal.

Lagkaptenen Brwa Nouri var mycket besviken:

Det är surt att förlora, man har mått bättre. Vi visste att vägen tillbaka till Europa var tuff, vi får försöka omgruppera och ta dem i allsvenskan, sade han till C More.

Såväl Malmö (Champions League-kval) som AIK och Djurgården (Europa League-kval) har redan fixat sina Europaplatser. Den sista platsen till Europa League-kvalet går nu till Häcken som slutade fyra i fjolårets allsvenska.