Henrik Törnblom, lagledare i Wallby DK, efterträder den avgående sportchefen Mats Atterheim.

– Det känns väldigt bra, det är ett mål jag har haft. Det känns spännande och jag vill verkligen försöka utveckla en del när det gäller landslagen, säger Henrik Törnblom.

Det är främst två saker som Törnblom vill förändra och utveckla i sin nya roll inom förbundet.

– Först och främst vill jag höja den fysiska statusen på det – ändra kulturen som finns. Inställningen har varit att man bara åker runt och drar lite, men jag vill att vi ska få en ändring kring just träningsupplägg.

– En sak som finns i mina planer är att använda oss av det samarbete som jag haft via Wallby med duktiga tränare på Bosön, bland annat.

Den andra saken som behöver utvecklas är uttagningar till landslaget.

– Jag tycker någonstans att man ska blanda i landslagen, att de bästa från olika klubbar ska åka och delta. Som det varit så har landslagen ibland varit lite av ett klubblag. Sedan behöver vi se till att det finns en röd tråd mellan junior- och seniorverksamheten i förbundet. Annars blir steget mellan nivåerna alldeles för stort.

Vad blir din största utmaning?

– Det blir nog att hitta förbundskaptener som verkligen vill jobba för att utveckla landslagen. Men hela det här sättet att jobba har vi haft i Wallby under flera år, och vi har sett att det funkar.

På tal om Wallby: Henrik Törnbloms plan är att fortsätta dra för klubben.

– Vi får se vartefter, men grundansvaret i den här nya rollen är att ha ett övergripande ansvar och hjälpa förbundskaptenerna. Det är mycket nu i början, men planen är absolut att fortsätta dra för Wallby.