Tillsammans med tre andra svenska ungdomsryttare deltog Elsa Teverud, till vardags i Eskilstuna-klubben Eidfaxi, i World Tölts Youth Match.

Varje ryttare körde där en av de fyra grenarna Femgång, fyrgång, T1 (tölt i olika tempon) och T2 (tölt i olika tempon + ritt utan tygel).

Och det blev en riktig utklassning av det svenska laget.

– Som max kan laget få 40 poäng, alltså tio poäng för fyra segrar. Det lyckades vi med och det var såklart jättekul, säger Elsa Teverud.

Det blev alltså en seger för Elsa, som tävlade i grenen femgång för Sverige. En gren där alla fem olika stilar visas upp, alltså tölt, trav, skritt, galopp och pass.

En gren som hon förra året tog SM-guld i. Dessutom med samma häst som den gångna helgen, Kopar.

– Det är verkligen en superrolig tävling. Publiken sitter så nära banan att de i princip skulle kunna sträcka ut handen och röra vid hästarna. Det blir ett otroligt tryck och det blir lite VM-känsla.

– Jag är jättenöjd med insatsen och det var riktigt härligt att se att både jag och Kopar pallade trycket. Säsongen har inte riktigt dragit igång än, så hästarna är inte riktigt i toppform just nu. Så jag är väldigt glad att vi ändå fick till det så bra. Det var också Kopars första internationella tävling, vilket också var väldigt roligt.

World Tölt var bara ett av flera viktiga steg på vägen mot säsongens stora mål: Nordiska mästerskapen senare i sommar.

Innan dess väntar också en tävling varje månad från och med april, och sedan SM som i år går på Romme.

– Det är absolut det stora målet att komma med där. Men jag har alltid som mål att prestera på varje tävling, och det blir viktigt för att kunna ta en landslagsplats till NM.