Syrianska vinnare igen

Både Syrianska och SK Elvan fick med sig bra resultat från den sjätte omgången av femman. Tyngre går det för Södra Trögd som återigen fick se sig besegrade.

13 maj 2019 15:00

Det går verkligen upp och ner för de lokala lagen i division 5.

För SK Elvan är det dock mest uppåt just nu. Efter att ha vunnit i derbyt mot Syrianska efter en taktisk triumf fortsatte man att imponera även mot bottenlaget IK Rex.

I bortamötet segrade man med klara 3–0 och det efter att Eric Forslund gjort 1–0 en stund innan paus. I den andra var det Carl Joakim Johansson som visade vägen med två baljor.

När Syrianska ställdes mot Sunnersta på bortaplan blev det dramatik på hög nivå.

Två jämna lag såg ut att få dela på poängen när resultatet efter 90 spelade minuter var 1–1.

Syrianska ville annat och inte minst inhopparen Fatah Abass. I den tredje tilläggsminuten, med matchens absolut sista spark, avgjorde han och fixade tre poäng hem till Enköping.

– Fatah kom in med kvarten kvar när det var lite trött ben. Han är en spelare som kan förändra matchbilden och det blev lyckat. Ett riktigt snygg mål på ett fantastiskt skott från 25 meter, säger tränare Alaa Kalash.

– Det var väldigt skönt. En seger som satt långt inne, men grabbarna gjorde en bra insats och det var en krigarseger.

Skönt att studsa tillbaka efter en lite tyngre period?

– Verkligen. Det kändes som att vi fick marginalerna med oss den här matchen och så har det inte varit de tidigare matcherna.

Ute i Lillkyrka på Trögdsvallen fortsatte det dock att gå trögt för Södra Trögd.

Börje SK behövde bara första halvlek på sig att punktera matchen. 3–0 hängde med in i andra halvlek och stod sig matchen ut.

Södra Trögd har därmed endast tre inspelade poäng på sex matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing