Sviten stoppad – nu väntar serieledaren

Det blev platt fall mot Tierp. Nu hoppas Bålsta kunna stå för en skräll när man tar sig an serieledaren på hemmaplan.

Bålsta HC ska försöka studsa tillbaka när man tar sig an serieledaren.

Bålsta HC ska försöka studsa tillbaka när man tar sig an serieledaren.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-11-07 20:00

Mot Tierp hade ett formstarkt Bålsta HC – med fyra raka segrar i bagaget – ingenting att sätta emot. Det slutade med klar förlust med siffrorna 8–1.

Den matchen ligger nu bakom laget som istället tar sikte på en ny match under fredagskvällen. Även om man denna gång spelar på hemmaplan kommer det att bli en tuff match – serieledande SHK Hockey från norduppländska Skärplinge kommer på besök.

– Vi kände direkt efter matchen mot Tierp att det bara var att glömma. Det var ingen som riktigt var där i den matchen och så kan det bli ibland, konstaterar coach Mikael Trång.

Nu väntar alltså en ny utmaning där man trots favoritskapet hos bortalaget ser goda möjligheter att plocka poäng.

– Vi kan egentligen bara använda den första matchen som referens och där var det jämnt. Men mycket har hänt sedan dess och vi har inte alls samma lag. Jag ser att vi har goda möjligheter att plocka tre poäng.

En del sjukdomar har stört Bålsta under veckan och till fredagens match saknas Johan Hellgren och Dennis von Walden. Man får dock in två nya namn i truppen, bland annat egna produkten Simon Lundberg och Anton Karls från Nacka.

Är det inställningen som måste upp sen senast?

– Känns som att alla har bra inställning och som jag sa lägger vi inget vikt vid den förra matchen. Det var ett bottennapp helt enkelt och nu är det bara att se framåt, avslutar Trång.

Matchdags

Bålsta HC SHK Hockey
Hockeytrean Östra A
Fredag 19:30, Bålsta ishall

Karta: Bålsta ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!