I helgen gör alltså Mattias och Nicole årets första starter i Porsche Sports Cup Scandinavia. De första deltävlingarna går på Mantorp Park.

Tidsträningarna startar på lördagsmorgonen. Kval och två race följer senare under lördagen.

– Vi körde Warm-up på Kinnekulle för en dryg vecka sedan och sedan dess så har teamet jobbat hårt för att få den nya bilen klar till helgens lopp, berättar Åkerberg och fortsätter:

– Det inledande testet blev inte alls som vi tänkt oss. Istället för att jobba med inställningar så blev det felsökning. Det visade sig att motorn läckte olja in i cylindrarna och orsakade misständningar. Bilen var inte okörbar men gick väldigt dåligt.

Det gjorde att träningen inte alls blev som planerat.

– Nej, Vi fick endast några få varv var i bilen så nu har vi mycket att ta igen under lördagens träningar innan de två racen. Trots för få varv och dålig bil visade Nicole sin talang för bilkörning. Hon kom snabbt underfund om hur man ska köra och tillsammans försökte vi trots allt att köra så effektivt som möjligt, menar han.

Under lördagen kommer Mattias och Nicole att dela bil och köra vartannat pass. Helt enkelt för att se vem som är snabbast.

– Som förare så ska vi komma överens om vem som ska köra kvalet. Lyckas vi inte komma överens så kommer den som når den snabbaste träningstiden att få köra kvalet och race 1, den andre av oss får koncentrera sig på race 2, berättar Mattias och tillägger:

– Trots detta upplägg är jag övertygad om att vi kommer att hjälpa varandra och teamet att nå största möjliga framgång. (EP)