Storeger inför fulla läktare

Ett näst intill övertaggat Enköpings HF hade inga som helst problem att ta en skön seger i den sjätte omgången. En match som dessutom innebar hemmapremiär. "Behövdes ingen extra taggning direkt", sa Anders Skogäng.

Enköpings HF och Fredrik Salovaara gjorde processen kort med HK GP.

Enköpings HF och Fredrik Salovaara gjorde processen kort med HK GP.

Foto: Robin Widing

Handboll2019-11-09 19:00

Att Enköpings HF tyckte att det var roligt att äntligen spela på hemmaplan i Idrottshuset rådde det inga som helst tvivel om. De rödsvarta satte gasen i botten redan från start och 60 minuter senare hade man kört över HK GP från Eskilstuna med klara 35–25.

– Man kan väl säga att det inte direkt behövdes någon extra taggning inför den här matchen, sa en nöjd Anders Skogäng efter matchen och fortsatte:
– Att spela hemma efter såhär många bortamatcher – det blir något annat, något mycket roligare.

Det visade som sagt Enköping redan från start. Efter tio minuter ledde man med 6–2 och i halvtid hade ledningen växt till sju bollar, 17–10.

– Vi höll oss hyfsat bra till matchplanen, framför allt i första halvlek. Vi visste hur vi skulle hantera dem och till stora delar fungerade det som vi ville, konstaterade Skogäng.

EHF släppte inte direkt trycket i den andra halvleken heller, men stundtals blev man nästan lite slarviga i sin iver att anfalla och göra mer mål inför näst intill fullsatta läktare. En smart timeout från Skogäng rådde bot på det.

Segern blev till sist trygg och en skön sådan efter den märkliga inledningen med fem bortamatcher.

– Absolut, det var tryggt till stora delar. Vi har en viktig period nu där det gäller att vi skramlar ihop lite poäng. Då kan vi dra nytta av alla de hemmamatcher vi har att ta igen under våren.

Bäste målskytt blev Anton Lindblom med åtta mål.

Karta: Idrottshuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!