Snart går anmälningstiden ut för 93:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 11-12 november i Enköping. Startlistan innehöll på tisdag eftermiddag 146 förare men arrangören Göta MS tror att det de sista dagarna kommer ytterligare 20-30 anmälningar.

– Egentligen har vi ”nästan” ingen begränsning på hur många förare som kan starta i tävlingen, säger Lars Pärnebjörk från arrangörsstaben i ett pressmeddelande.

– Banvarvet är långt och det tar drygt 4 timmar inklusive service att köra ett varv så vi kan ta emot upp till 250 förare utan att första förare i spåret är ikapp sista startande. Efter att anmälan är stängd så går det också att efteranmäla sig till tävlingen fram till och med besiktningsdagen som är fredag den 10 november.

Storfavorit till att ta segern även i år är Joakim Ljunggren, Karlskoga MK, som därmed kan vinna sin nionde seger i den legendariska tävlingen. Om Joakim lyckas med detta så erövrar han också sin tredje Novemberkåsa för gott.

Dock finns det flera utmanare om segern och den främste är troligtvis Albin Elowson tävlande för FMCK Skövde. Albin, som i år placerade sig trea i junior-VM och kom tvåa i svenska mästerskapet är i kanonform och har mycket stora chanser att vinna sin första Novemberkåsa i år.

Förutsättningarna inför årets Novemberkåsa är i nuläget bra.

Det är just nu ganska torrt i markerna kring Enköping, men det kan ändra sig fort.

– Visst finns det några blöta partier, men vi har försökt att göra en bana som är åkbar, säger tävlingsledare Peter Viberg.